caixa popular

Així ha sigut l'espectacular Crida de 2018

Així ha sigut l'espectacular Crida de 2018

“Valencians, Valencianes, ja estem en Falles”, un any més la Crida dóna el tret d’eixida a la setmana gran de Falles de 2018. Després d’un cap de setmana molt especial per al món faller amb eixa doble mascletà vertical de Caballer, era el torn de Rocío i Daniela. Els tocava dirigir-se a tothom faller però també a totes les persones que vulguen visitar la ciutat de València i també les localitats que gaudeixen de l’art i la tradició de les Falles.

“Som foc, som art, som patrimoni” han sigut algunes de les frases més destacades que hem pogut viure en les emblemàtiques Torres de Serrans on també han sigut protagonistes indiscutibles Rocío i Daniela. Tot l’art i tot el patrimoni de les nostres falles han format part de les sorpreses que han format part d’aquesta particular Crida 2018.

La Crida sens dubte ha tornat a suposar un nou homenatge a totes les comissions falleres amb un gran espectacle pirotècnic, música i molta expectació. És un dels moments més especials per a les Falleres Majors de València. Un any més va comptar amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’alcalde de València, Joan Ribó i el President de Junta Central Fallera Pere Fuset així com del Govern de la Nau com Sandra GómezGloria Tello, Carlos Galiana o Giuseppe Grezzi.

Milers de fallers i falleres es van donar cita en les Torres de Serrans des de primera hora de la vesprada per a donar començament ara sí a dues setmanes intenses d’actes fallers, de monuments pels nostres carrers, l’ofrena, del tradicional encés de llums i per descomptat no podem oblidar la pólvora que ens acompanyarà cada dia amb les mascletaes de l’Ajuntament i els castells a les nits.

Tal com va avançar Pere Fuset, enguany la Crida ha sigut molt especial per ser més inclusiva amb tots. Un aspecte molt oblidat que cada vegada es té més en compte per a no deixar a ningú fora i menys en una festa com són les Falles. La fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez de los Ángeles en el seu discurs ha destacat la gran labor extraescolar que suposa les activitats d’una falla per als més xicotets així com el paper de tots ells en una comissió fallera.

Per la seua banda, la Fallera Major de València, Rocío Gil ha reivindicat el paper de la dona en una festa tan important com les falles. Tradició, història i molt més que aquest diumenge han donat el tret d’eixida per a arrancar la gran festa de les Falles.

Ara ja podem dir oficialment que “Estem en Falles” i per descomptat, des de València Extra seguirem molt de prop cada acte, cada esdeveniment, no solament de València sinó també de les localitats que es bolquen aquests dies amb una de les nostres festes més importants.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018