25n
25N
25N

Mislata presidix la XIV Assemblea de la FVMP on els pobles debaten sobre els reptes del municipalisme

Els alcaldes de Castelló, València i Alacant trien a Carlos Fernández Bielsa per a presidir la trobada, en el qual ha exigit “més competències i menys burocràcies”

Mislata presidix la XIV Assemblea de la FVMP on els pobles debaten sobre els reptes del municipalisme
01/03/2017 -

Els 542 municipis de la Comunitat Valenciana tenien hui una important cita en el Palau dels Arts Reina Sofia. La Federació Valenciana de Municipis i Províncies celebrava la seua XIV Assemblea, el fòrum en el qual els pobles de Castelló, València i Alacant han debatut sobre les necessitats comunes i, sobretot, han traçat una estratègia comuna per a afrontar els reptes futurs als quals s’enfronta el municipalisme.

L’assemblea extraordinària de la FVMP ha estat presidida per l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, triat per la unanimitat de tots els càrrecs electes presents. En la seua intervenció inicial com a president de la taula, Bielsa ha defensat el paper de la FVMP, de qui ha dit que és “l’organisme del pròxim, del proper” i el fòrum “des d’on hem de reclamar i recuperar la dignitat de les ciutats, dels municipis i de les mancomunitats”.

L’alcalde de Mislata ha defensat la “política de proximitat” i ha posat com a exemple d’avanç en este sentit el Fons de Cooperació Municipal impulsat recentment per la Generalitat o la Llei de Mancomunitats que el Consell ja ha remès a Les Corts per al seu debat.

En el costat contrari, Bielsa ha destacat la infrafinanciació que patix la Comunitat o la Llei d’Estabilitat Pressupostària del Govern d’Espanya, “que impedix als municipis invertir els superàvits en les necessitats reals dels ciutadans per a relegar-los en favor dels bancs”. Segons les paraules pronunciades este matí per Bielsa davant els alcaldes i alcaldesses de la Comunitat, “per a molts ciutadans, els municipis som l’esperança d’un futur millor; prioritzar els ajustos pressupostaris als serveis bàsics no pot ni deu truncar eixa esperança”. Finalment, Bielsa ha dit que els ajuntaments necessiten “més competències i menys burocràcies”.

El vicepresident de la FVMP, Francesc Fernández, i el director general d’Administració Local, Toni Such, han inaugurat l’assemblea dels municipis valencians. El president de l’entitat, Rubén Alfaro, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han sigut els encarregats de clausurar-la.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

museo prehistoria