25n
25N
25N

L'Assemblea Feminista de València denuncia haver rebut multes per 5.000 euros per participar en el 8M

L'Assemblea Feminista de València denuncia haver rebut multes per 5.000 euros per participar en el 8M
21/05/2019 -

L’Assemblea Feminista de València ha denunciat haver rebut més de 5.000 euros en multes de diversa quantia que al·leguen “corts de carreteres i carrers” durant les protestes del passat 8 de març i han considerat que “s’apliquen de manera injusta per exercir el dret de vaga i piquet”, segons han assegurat fonts de la plataforma.

El col·lectiu ha afirmat que “es tracta d’un nou atac repressiu contra tot el moviment feminista” i han assenyalat a la Delegació del Govern a València i al propi delegat, Juan Carlos Fulgencio, com a “principal responsable”. Per açò, han demanat “la retirada de totes les multes del 8M en processos oberts de l’any passat i del present”.

De la mateixa manera, també han incidit que poques setmanes després del 8M de 2018, “el moviment feminista va rebre més de 6.000 euros de multes emparades sota l’antidemocràtica llei mordassa per presumptes faltes d’ordre públic durant el dia de la vaga”.

En aquell moment, “les causes que es van al·legar contra les feministes van ser demanar a un policia que parlara en valencià, ocupar els carrers durant una vaga legal, informar en els piquets constituïts per a açò i protestar per la violència policial exercida contra les activistes”, segons ha assegurat l’Assemblea.

Després d’haver realitzat diverses “accions de denúncia”, i “haver aconseguit la paraula del delegat de Govern, Juan Carlos Fulgencio, de revisar les multes”, –“cosa que no ha fet”, afigen–, les persones multades es troben a l’espera de juí “després d’un any fent i denunciant que aquestes multes atempten contra el dret de manifestació durant una vaga feminista legalment convocada”.

DENUNCIADES PER ‘HAZTE OÍR’

D’altra banda, la plataforma també ha indicat que “ja són dos les companyes feministes detingudes, juntament amb un activista LGTBQI, pels fets ocorreguts el passat 5 de març de 2019, quan l’autobús de l’associació feixista i ultracatólica Hazte Oír va tractar d’entrar a València”.

El vehicle exhibia el lema ‘#StopFeminazis, no és Violència de Gènere, és Violència Domèstica’, il·lustrats amb una figura del dictador Adolf Hitler amb els llavis pintats. “Les tres persones detingudes han sigut denunciades per Hazte Oír i estan imputades per delictes d’incitació a l’odi pels quals es demana 17.000 euros a cadascuna”, han criticat.

Referent a açò, ha assegurat que “aquests fets no són aïllats ni tampoc coincidència, sinó que formen part de l’estratègia repressiva cap al moviment feminista exercida per diverses branques del sistema patriarcal: l’Estat, d’una banda, i grups reaccionaris per una altra, que se senten amenaçats davant la força i l’autonomia adquirida pel feminisme en aquests dos anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria