25n
25N
25N

Arturo León (CCOO PV) defensa la legalitat de la seua vacunació sota paràmetres ètics

Arturo León (CCOO PV) defensa la legalitat de la seua vacunació sota paràmetres ètics
10/02/2021 -

El fins ara secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha presentat aquest dimecres la seua renúncia davant el Consell Confederal, arran de l'”impacte” que la seua vacunació contra la Covid-19 ha tingut en els mitjans i en la mateixa organització sindical. Ha sigut una decisió “voluntària” però també “dolorosa i injusta en el personal”, ha dit, amb la finalitat de “preservar la bona reputació del sindicat” i protegir la seua família.

León, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a explicar les circumstàncies que li han portat a dimitir, ha defensat que s’ha vacunat “legalment, sense fer cap irregularitat i sota paràmetres ètics” i ha insistit: “No m’he colat”.

León, que s’ha vacunat després d’haver sol·licitat la seua reincorporació parcial, un dia a la setmana, al seu lloc com a tècnic en prevenció de riscos laborals a l’Hospital d’Alacant, ha assegurat que la seua vacunació, com a personal en actiu en un centre hospitalari, “no és una situació equiparable en absolut a unes altres que s’han publicat recentment”.

Segons León, li empara la llei orgànica de llibertat sindical, el principi de no discriminació i la llei de prevenció de riscos laborals, però més enllà d’això, ha assegurat que sempre ha tingut “un comportament honest”.

Així ha explicat que la seua vacunació s’ha fet “conforme a l’estratègia del Ministeri de Sanitat i ha seguit en tot moment les instruccions de la Conselleria de Sanitat i l’organització dels Departaments de Salut és la que determina l’ordre de vacunes”. En el seu cas, “dels últims, darrere fins i tot de les empreses privades de neteja o de seguretat, per posar alguns exemples”.

De fet, la portaveu del Consell, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, “han descartat públicament que jo haja tingut una actuació irregular”, ha remarcat.

El ja exsecretari general de CCOO PV ha admés que “els ritmes de vacunació són diferents. En el departament d’Alacant s’ha vacunat pràcticament a tothom de la primera dosi”. Ell mateix té posada només la primera encara que a causa dels retards ja hauria d’haver rebut la segona, i “hi ha departaments de salut que van més lents”.

Respecte a altres casos de persones vacunades embolicats en la polèmica, León considera que “les persones amb projecció pública hem de donar exemple” i encara que ha defensat la “dignitat” del que ha fet “això no és obstacle que jo assumisca la responsabilitat de dimitir per a preservar el bon nom de l’organització que represente. I cadascú que faça el que considere”, ha afegit.

El líder sindical ha comentat que “vivim temps difícils”, en els quals moltes persones tenen dificultats per a tirar avant i “la confrontació política permanent contribueixen a exacerbar els ànims”. En aquest context, “moltes vegades s’imposa la desqualificació generalitzada i la desraó”, ha lamentat.

León ha volgut dedicar també paraules per als companys i companyes que exerceixen funcions de representació en la Sanitat, i que “realitzen la seua activitat en els centres de treball amb dignitat i eficàcia. Eixos companys no són una cosa aliena a les institucions sanitàries, són personal en actiu, treballadors i treballadores de la sanitat pública”, ha remarcat.

SOBRE EL “DESFASAMENT DE DATES”

Quant a com es va gestar la seua reincorporació parcial a l’Hospital d’Alacant, Arturo León ha explicat que ell sempre ha pensat a compaginar les funcions sindicals el lloc de treball, atés que hi ha professions com a metges de les UCI o infermers especialitzats, les “tècniques dels quals avancen rapidíssim i no volem que es queden en desús”.

A més, considera que és “una mesura ben vista per treballadors perquè estàs en el centre de treball amb els companys almenys un dia o dos a la setmana. Això és el que m’ha portat a mi a gestionar la possibilitat d’incorporar-me parcialment”, ha relatat.

Respecte al “desfasament de dates”, León ha explicat que es deu al temps existent entre el moment en el qual ell planteja la possibilitat que això puga ser real i la contestació que se li dona. I finalment, la formalització, en forma de resolució, que la Conselleria de Sanitat ha d’emetre de serveis centrals, que és la que legalment permet que es reincorpore de manera efectiva.

“Jo vaig plantejar eixa consulta per a veure si era possible. Quan em van dir que sí que ho vaig formalitzar per escrit i després va vindre la resolució”, ha insistit. “El que m’ha portat a mi a plantejar això és ni més ni menys que el meu afany de col·laborar i aportar el meu granet d’arena en un moment en què la pandèmia està absolutament desbordada especialment a Alacant”, així com l'”especial proximitat” amb els seus companys de l’Hospital d’Alacant.

“Eixe ha sigut el meu error majúscul, pensar que la decisió de col·laborar un dia era una cosa exemplar i no obstant això s’ha girat en contra meua”, ha lamentat.

“TINC EL DRET I EL DEURE DE VACUNAR-ME”

Preguntat per si creu que ha de posar-se la segona dosi de la vacuna, Arturo León ha defensat que “per descomptat” té “el dret i el deure” de vacunar-se, “quan corresponga, d’acord amb el protocol, com sempre” ha fet, ha subratllat.

“Cal no perdre de vista que la figura de la Secretaria General del primer sindicat de la Comunitat Valenciana crec que ha de col·laborar en l’exemplaritat de posar-se la vacuna, soc treballador, estic incorporat treballant els divendres, soc un vector de transmissió”.

EL FUTUR IMMEDIAT

Quant al seu futur en l’organització sindical, Arturo León ha confessat que en aquest moment té “tal empanada al cap” que no pot pensar, encara que ha avançat que “en principi”, la seua idea és tornar al seu lloc de treball. “És veritat que també he rebut moltes proves d’afecte i suport”. “El futur ja es veurà, però en principi el meu present és incorporar-me al meu lloc de treball”, ha insistit.

En el seu comiat, León ha volgut també expressar el seu “orgull” per haver ostentat la secretaria general de CCOO PV “amb la major dignitat possible”.

Aquest dijous, el Consell Confederal de CCOO PV triarà a la persona que exercirà la Secretaria General en funcions fins al congrés que se celebrarà el mes de juliol. Poden presentar-se, fins a aquest dijous, tots els afiliats o afiliades que ho desitgen, amb sis mesos d’antiguitat i que presenten el 10% d’avals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 8 =