25n
25N
25N

Els artistes fallers proposen plantar i cremar les Falles 2020 en la Fira de Juliol

La Generalitat i l’Ajuntament de València es faran càrrec de les despeses de desmuntar els ninots que són als carrers i es contemplen “tres possibles” magatzems: Fira València, Ciutat de la Llum i naus industrials

E.P

Els artistes fallers proposen plantar i cremar les Falles 2020 en la Fira de Juliol

Després de la reunió del President Puig amb els artistes, els gremis ixen satisfets i amb una proposta màxima de termini: celebrar les Falles 2020 al juliol dins de la tradicional Gran Fira.

Si les Falles no es pogueren celebrar abans de juliol, el gremi d’artistes fallers contemplarien com a data màxima precisament juliol dins de la Gran Fira perquè si fóra més tard, caldria tornar a valorar-ho.

A més el Gremi ha proposat com a data límit per a plantar les falles la Fira de Juliol. “Així ja tindríem cobert les Fogueres de Sant Joan i també tindríem temps per a poder començar les del 2021”. “Si poguera ser abans seria magnífic i si no pot ser al juliol ja donaríem una altra data, però com a data límit juliol estaria molt bé”, han assenyalat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha proposat al Gremi d’Artistes Fallers que des del Govern valencià i l’Ajuntament assumisquen les despeses del trasllat i desmuntatge dels monuments fallers perquè els artistes no hagen de cobrir més despeses. Així ho ha anunciat el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, després de la reunió que han tingut aquest dimecres amb Ximo Puig en el Palau de la Generalitat.

Espuig ha manifestat que valoraran el que costa el desmuntatge i el trasllat de les falles i “passar els pressupostos per a veure si es poden fer càrrec” i “tractar que a l’artista no li coste diners”, ja que estan “bastant fotuts” amb aquesta situació que els ve “molt gran”.

El President Ximo Puig s’ha compromés a assumir el cost del desmuntatge de les falles que ja són als carrers i l’Ajuntament de València assumirà també part d’aqueix cost. D’aquesta manera, la Generalitat Valenciana assumirà el 50% mentre que els ajuntaments locals assumiran l’altra meitat. On es guardarien les Falles temporalment? De moment es remenen tres possibles espais: Fira València, la Ciutat de la Llum i també diferents naus industrials.

El mestre major del gremi d’artistes fallers, José Ramón Espuig, ha anunciat que després d’aquesta reunió i el compromís de la Generalitat, els artistes s’encarregaran de desmuntar els monuments que ja es troben als carrers. També Espuig ha demanat que es garantisca aquestes mateixes mesures a totes les localitats que planten falles per tota la Comunitat Valenciana.

Ara, segons ha explicat el mestre major, han de fer “una valoració del que costa cada falla i el complicat que està de desmuntar”. “Cal fer un estudi i plantejar-lo i en qüestió d’hores o com a màxim demà, tindre’l tot clar i començar perquè no podem tindre les falles al carrer”, ha indicat.

A més, Espuig ha remarcat que “estan anunciant pluges per a la setmana que ve i seria tot més complicat i la quantia de diners més elevada”. En el cas d’algunes falles “més que desmuntar igual cal trencar alguna peça i refer-la després, cal valorar tot això”.

Espuig ha assegurat que “abans del dia 20 totes les falles han d’estar ja en els seus respectius magatzems” i que segons els ha explicat el president de la Generalitat, a més de la Fira de Mostres, “hi ha diversos pobles on hi ha bastants naus i polígons buits per a guardar les peces”.

El mestre major ha conclòs explicant que la decisió de no fer les falles s’haguera pres abans “el mal haguera sigut menor però molt desesperant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 7 =

bombers
Valencia activa