25n
25N
25N

Artistes fallers plantaran monuments infantils en instal·lacions hospitalàries i benèfiques en 2021

Artistes fallers plantaran monuments infantils en instal·lacions hospitalàries i benèfiques en 2021
13/06/2020 -

La Diputació de València ha arribat a un acord amb el Gremi d’Artistes Fallers per a l’aportació de 300.000 euros així com el desenvolupament d’una sèrie de treballs que ajuden el sector a superar la “complicada” situació per la qual travessa després de la suspensió de les Falles a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. Entre ells, la ‘plantà’ de monuments infantils en instal·lacions hospitalàries i benèfiques de cara a les Falles 2021.

A més dels monuments solidaris i itinerants, el conveni entre la Diputació i el gremi, que haurà d’aprovar-se en el ple ordinari del pròxim 23 de juny amb una aportació de 300.000 euros, recull propostes com a tallers didàctics, visites guiades i exposicions relacionades amb el món de les Falles, carrosses per a la participació en festes i esdeveniments i treballs que contribuïsquen a la dinamització dels museus de la Diputació, ha informat la corporació provincial en un comunicat.

La intenció és que els agremiats i agremiades puguen treballar durant l’estiu en els monuments infantils solidaris que es plantaran en 2021 i que serviran igualment per a homenatjar col·lectius que han “redoblat esforços durant l’estat d’alarma per a fer front a la crisi del coronavirus”.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha assenyalat que aquests acords “busquen potenciar oficis tradicionals implantats en tota la província, en un moment complicat a causa de la crisi sanitària i econòmica en el qual les institucions públiques han de fer costat a aquests sectors productius per a no deixar a ningú en el camí”.

Per part seua, el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, ha agraït “el compromís de la Diputació amb el sector en moments tan durs com els que estem vivint”. “És un orgull per al col·lectiu d’artistes fallers treballar per a complir els acords que hem aconseguit”, ha assenyalat Espuig.

En la línia d’aquest acord per a contribuir a la reactivació del sector dels artistes fallers, el ple de la Diputació del 23 de juny té previst aprovar altres convenis amb sectors de la província igualment afectats per la suspensió de les Falles 2020, cas dels pirotècnics, els indumentaristes i els floristes valencians.

REUNIONS PRÈVIES

El president Gaspar ha escoltat les propostes d’aquests sectors per a fer front als problemes causats per la pandèmia i valorar les possibles ajudes de la Diputació per a contribuir a pal·liar els efectes de la crisi. En el cas dels artistes fallers, la reunió mantinguda amb el mestre major del Gremi, José Ramón Espuig, el vicemestre, Manuel Martín, i el secretari, Joaquín Esteve, ha donat lloc a aquest conveni que busca impulsar l’activitat d’un sector en dificultats després de la suspensió de la festa, amb centenars de monuments que es preveuen plantar en 2021 per no poder cremar enguany.

Gaspar va rebre el passat 27 de maig en seu provincial als responsables del Gremi d’Artistes Fallers, que van exposar la “complicada” situació que travessen les seues agremiades després de la suspensió de les Falles 2020, igual que han fet els representants d’altres sectors igualment afectats i amb presència en tota la província, cas del pirotècnic, el Gremi de Sastres i Modistes i els floristes valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =