25n
25N
25N

Artistes fallers de Cullera decoraran espais emblemàtics de la ciutat al Nadal

El consistori i la Junta Local Fallera del municipi pretenen reactivar un dels gremis més afectats per la pandèmia i arrelats a la festa valenciana

Artistes fallers de Cullera decoraran espais emblemàtics de la ciutat al Nadal
22/10/2020 -

Cullera vestirà el Nadal amb una explosió d’art faller. Els artistes fallers de la localitat decoraran espais públics i places emblemàtiques de la ciutat convertint els carrers de Cullera en una experiència urbana-artística.

La iniciativa, a proposta de la Junta Local Fallera de Cullera (JLFC) i subvencionada per l’Ajuntament de Cullera, pretén ajudar al sector dels artistes fallers, un dels gremis més afectats per la pandèmia de la Covid-19.

El regidor de Falles, Javier Cerveró, la regidora de Festes, Susi Melià, i el president de la JLFC, José Luis Renart, coincideixen que “hem volgut reactivar un sector que ha patit de manera molt greu les conseqüències del coronavirus”.

“Les Falles són un dels sectors festius que més han sofrit l’aparició del virus, i arribant al Nadal hem volgut col·laborar amb dels seus gremis més importants reinventant un poc la seua feina i que ens ajudaren a decorar els nostres carrers”, indica Melià.

Entre les intervencions artístiques, Melià ha volgut destacar la que es farà als centres de salut perquè “serà un homenatge a un sector que està a primera línia, treballant sense parar, responent a tot i volem que servisca com a símbol d’esperança”.

En aquesta decoració, tal com ha explicat el regidor de Falles, Javier Cerveró, “els visitants podran trobar tot un recorregut pels carrers de Cullera a partir de creativitats dels nostres artistes fallers i tal volta reviure eixe esperit faller, que la pandèmia de la Covid-19 ens va truncar, ara al Nadal”.

Una iniciativa que “també ens donarà una gran experiència visual, bonica, familiar i molt nostra per a aquests dies tan tradicionals i a més visibilitzarà la tasca dels artistes fallers locals”, destaca Cerveró.

El president Renart ha informat que en total seran 13 artistes fallers locals els que participaran en aquesta decoració del mes de desembre i que “la resposta d’ells ha estat molt bona des del primer moment i demostra també la polivalència dels artistes fallers de Cullera”.

Artistes i espais

Els artistes cullerencs faran les seues intervencions arreu de tot l’entramat urbà del municipi. Cada lloc tindrà l’empremta d’un artista faller i farà que els visitants puguen gaudir d’aquest art i del Nadal a través d’una passejada pels carrers de la ciutat.

Concretament els artistes i les actuacions seran Enrique Tur a la façana exterior del Mercat; Noel Hervàs als Jardins del Mercat; Alfredo Bayona a la Central de la Policia Local; Joan Simó al parc de la zona del Port; Fede Alonso a la Casa Consistorial; Manu Pons a la plaça Andrés Piles; Juan Carlos Donet a l’encreuament entre els carrers 25 d’Abril i Caminàs dels Hòmens i també a l’Oficina de Turisme; Salva Bañuls a la redona de l’Església del Raval; Jose Lafarga a la zona del Bulevar del Xúquer; Jorge Gil a la Casa de la Cultura; Erik Martínez als centres de Salut de la Diagonal, del Raval i de l’Oasi; Fransciso Javier Tur al Barri del Pou i David Enguix a la Residència Municipal i la Residència Cap Blanc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 9 =