25n
25N
25N

Un artista a les seues comissions infantils: "Us les guarde amb la mateixa estima amb la qual les hem fetes"

TALLER FALLES I FOGUERES JOSERRA LISARDE

Un artista a les seues comissions infantils: "Us les guarde amb la mateixa estima amb la qual les hem fetes"
11/03/2020 -

L’artista faller Joserra Lisarde ha penjat en una xarxa social un emotiu missatge dirigit a les falleres majors infantils i presidents infantils de les comissions per a les quals ha elaborat els monuments de 2020, en el qual els trasllada la seua promesa que els guardarà fins que les falles puguen ser ‘plantades’ i gaudides. “Us promet que us les guarde amb els mateixos afecte i estima amb els quals les hem fetes”, assegura en el text.

Lisarde, que està exclusivament dedicat a plantar monuments infantils, dedica les seues paraules a les falleres majors i presidents infantils per als quals treballa enguany: “Nerea, Jorge, Carmen, Alberto, Claudia, Javier, Aitana, Carmen, Izan, Paula, els meus infantils 2020. Aquest dissabte m’hauria agradat que haguéreu pogut gaudir de les vostres falles tant com jo ho he fet en cada part del procés de la creació durant tot l’any. Fins que sapiem què farem amb elles, us promet que us les guarde amb els mateixos afecte i estima amb els quals les hem fetes”.

“Que res us robe eixe somriure que us he vist en cada visita o presentació d’esbossos perquè, prompte, les traurem al carrer perquè pugueu gaudir-les”, afig, i conclou manant-los “un bes enorme” i adjuntant el text amb una imatge dels monuments ben resguardats en el taller.

Lisarde, en declaracions a Europa Press, s’ha mostrat molt emocionat per la suspensió i ajornament de les Falles a conseqüència del coronavirus, i ha explicat el motiu del seu missatge: “Els xiquets no tenen la culpa de res i, encara que la majoria no té xarxes socials, els pares li ho llegiran, i el que espere és que aquesta situació no els afecte tant com ens està afectant a nosaltres”.

De fet, ha esclafit a plorar i ha assegurat s’ha passat “tota la nit plorant, perquè es fa dur”. “Que mantinguen la seua il·lusió i que sàpien que les seues falles les tindran guardades”, ha indicat l’artista faller, que subratlla que ell té aqueixa possibilitat per les dimensions del seu taller, que li ho permet.

Així, reconeix que no tots els seus companys tenen eixa sort i ell, malgrat plantar també en Fogueres d’Alacant, pot guardar els monuments mentre treballa en els altres. “Tinc dues fogueres a Alacant i, en tindre espai, tinc la sort de poder-les plantar, però altres companys que planten falles especialment ací i monuments a Alacant, no tenen espai”, lamenta l’artista, que opina que “el millor que es podia haver fet era traure les Falles i cremar-les”.

Lisarde ha guanyat diversos premis en la seua trajectòria tant en localitats valencianes com a València capital, on l’any passat va aconseguir un primer premi de secció i un millor ninot de secció, aquest últim que ha repetit en 2020, encara que ha lamentat que “ja no serveix de res”.

Per exemple, en el municipi de San Antonio de Benagéber planta la infantil de la Falla Túria-Plaça de l’Ajuntament, ja per quart any, i on ha aconseguit un quart, un primer (i ninot indultat) i un segon en 2020. En aquesta ocasió, el missatge li’l dedica a Carmen, la fallera major infantil, i a Izan, el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =