25n
Orgull
Orgull

55 articles de la futura Ordenança de Mobilitat han sigut modificats

55 articles de la futura Ordenança de Mobilitat han sigut modificats
16/04/2019 -

Un total de 55 articles de la futura Ordenança de Mobilitat han sigut modificats en la redacció definitiva a partir de les aportacions realitzades des de 49 instàncies durant la fase d’informació pública. La normativa disposa ja del seu text definitiu, que passarà demà per la Comissió d’Urbanisme per a la seua aprovació, una vegada superada la fase d’informació pública i revisades les propostes presentades per la ciutadania i entitats socials i empresarials.

Durant les últimes setmanes, des del servici de Mobilitat Sostenible s’han revisat i contestat les més de 450 propostes realitzades en 49 instàncies, la qual cosa ha quedat reflectit en la modificació de 55 articles, així com de les disposicions addicionals Primera i Segona i el Glossari. En línies generals es manté el corpus del text treballat i consensuat durant mesos pels tècnics municipals de Mobilitat amb entitats socials i empresarials, i avalat pels diferents informes dels diferents servicis municipals. La majoria de les modificacions es refereixen a l’ús de diferent terminologia.

És el cas de les entitats relacionades amb la diversitat funcional, que van demanar que el text utilitzara el terme «persones amb discapacitat»; o el sector del taxi, que va sol·licitar l’ús explícit del terme conjunt «carril bus-taxi», i tindre la mateixa consideració que l’EMT en el seu grau de permeabilitat quan es realitzen actuacions que requerisquen talls puntuals de la circulació. També s’han atés les peticions d’entitats de persones amb diversitat funcional, relacionades amb accessibilitat, característiques de les voreres dels carrers; o la possibilitat de realitzar parades extraordinàries per necessitats especials.

Una altra de les modificacions s’ha realitzat a petició de l’Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport i la Logística (FVET), la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), i l’Associació de Comerciants del Centre Històric (ACCHV). Es refereix a l’horari de les zones de càrrega i descàrrega, que va de 8 a 20 hores, però que es puga ampliar mitjançant senyalització vertical (com ja succeïx en moltes d’aquestes places per a ús logístic).

També en aquest apartat s’ha atés la petició de FEHV i L’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC), d’obrir la possibilitat als establiments hotelers de disposar d’un espai per a les operacions de pujada i baixada d’hostes o càrrega i descàrrega d’equipatges, sempre que el disseny viari ho permeta, i mitjançant el pagament de les taxes corresponents. L’ACCHV explicita a més que els danys que es pogueren produir en el mobiliari urbà a conseqüència d’una acció puntual durant una operació de càrrega i descàrrega siguen a compte de l’infractor.

Quant a les iniciatives les desestimades, bàsicament ho han sigut per dues raons: o bé perquè la petició ja estava contemplada en el text, o perquè contravenen el Reglament General de Circulació. La major part de peticions han sigut plantejades per entitats, encara que també hi ha hagut instàncies de particulars. Entre aquestes, la petició de prohibir de manera explícita circular amb bicicleta al mateix temps que es porta algun animal subjecte amb corretja, la qual cosa s’ha estimat i incorporat sobre la base de l’article 18 de Reglament General de Circulació.

EL CONTROL DE LES VTC S’ESTABLIRÀ A PART

Finalment, la petició del sector del taxi (realitzada arran de l’aprovació del Decret llei 4/2019, de 29 de març, del Consell), perquè s’establira en una hora el temps mínim per a reservar un vehicle de VTC, s’inclourà a banda en una nova Disposició Final. «No ha pogut ser incorporada ara a pesar al desig de l’actual Corporació», en paraules del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, perquè segons la Secretaria Municipal de l’Àrea, «el proposat implica establir un règim nou que, sense entrar a valorar el seu contingut en aquest moment, exigeix un procediment individual amb totes les garanties procedimentals que requereix la seua tramitació».

Per eixe motiu, s’inclourà en una nova Disposició Final amb «la voluntat que s’exercisca com més prompte millor la competència que atorga a l’Ajuntament de València el Decret llei 4/2019, de 29 de març, del Consell, de prestació del servici de transport públic discrecional de persones viatgeres mitjançant arrendament de vehicles amb conductor».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =