25n
25N
25N

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera
04/12/2020 -

Combinar l’art faller i l’esperit nadalenc. Eixa ha sigut l’aposta d’enguany de l’Ajuntament de Cullera, a proposta de la Junta Local Fallera de Cullera (JLFC), per tal de decorar els carrers, espais públics i places emblemàtiques de la ciutat per Nadal.

La iniciativa es converteix així en una experiència urbana-artística que a partir de les creativitats que han preparat tretze artistes fallers del municipi donen la benvinguda a Nadal a Cullera.

Figures falleres de pares Nadal, Reis Mags, trineus, avets nadalencs, estreles, regals, calcetins, llepolies, neu i molt de color amb distints detalls nadalencs arreu de la ciutat permeten fer una passejada pels carrers del municipi i gaudir al mateix temps de l’art faller i de l’emoció i alegria que transmet Nadal.

La regidora de Festes, Susi Melià, ha explicat que «és una experiència visual molt bonica i una explosió d’art i color faller en uns dies tan assenyalats com ho és Nadal». A més, tal com ha explicat l’edil «no sols trobarem multitud de sorpreses relacionades amb Nadal sinó també missatges d’esperança com ‘tot passarà’ o ‘junts ho superarem’ tan relacionat en els moments que vivim i també hi ha intervencions on hem volgut fer un homenatge als sanitaris».

Reactivar i recuperar

A més a més, aquest projecte innovador pretén donar suport al sector dels artistes fallers, un gremi molt arrelat a la festa valenciana i que ha sofrit directament l’aparició de la pandèmia. Cal recordar que l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19 entrà els dies previs a la celebració de les Falles i això truncà l’activitat dels artistes fallers.

En aquesta línia, el regidor de Falles, Javier Cerveró, ha volgut destacar que amb aquesta iniciativa «ajudem i reactivem un gremi molt important per a la nostra ciutat, visibilitzem la seua tasca i, a més, recuperar un poc l’esperit faller que el coronavirus ens llevà al mes de març».

Ubicació de les intervencions

Concretament els artistes i on han fet les seues intervencions han estat Enrique Tur a la façana exterior del Mercat; Noel Hervàs als Jardins del Mercat; Alfredo Bayona a la Central de la Policia Local; Joan Simó al parc de la zona del Port; Fede Alonso a la Casa Consistorial; Manu Pons a la plaça Andrés Piles; Juan Carlos Donet a l’encreuament entre els carrers 25 d’Abril i Caminàs dels Hòmens i també a l’Oficina de Turisme; Salva Bañuls a la redona de l’Església del Raval; Jose Lafarga a la zona del Bulevar del Xúquer; Jorge Gil a la Casa de la Cultura; Erik Martínez als centres de Salut de la Diagonal, del Raval i de l’Oasi; Fransciso Javier Tur al barri del Pou i David Enguix a la Residència Municipal i la Residència Cap Blanc.

Per a això, el consistori ha elaborat un díptic amb un mapa on apareixen les diferents actuacions així com l’explicació del seu artista. Aquests es poden recollir a l’Oficina de Turisme, la Casa de la Cultura, el Centre Municipal d’Esports, a la Societat Ateneu Musical i la Societat Instructiva Musical Santa Cecília.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 5 =