25n
25N
25N

L'Ajuntament i la Generalitat firmen l'ARRU del Cabanyal

L'Ajuntament i la Generalitat firmen l'ARRU del Cabanyal
14/12/2017 -

El conveni corresponent a l’anualitat 2017 del conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal-Canyamelar, amb un import de 4.918.050 euros, ha sigut signat en l’Alcaldia de València per l’alcalde Joan Ribó i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en un acte al qual han assistit també els regidors d’Urbanisme, Vicent Sarrià, i Habitatge, María Oliver, a més de la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i el Gerent de la Societat Cabanyal-Canyamelar, Vicent Gallart. Amb L’ARRU s’estan rehabilitant 602 habitatges, altres 18 s’estan edificant i també s’estan realitzant obres de reurbanització en el barri.

“Vull mostrar la meua satisfacció per la signatura d’aquest conveni, l’ARRU, que és un acord fonamental amb el qual fem un pas més per a la rehabilitació i la construcció de nous habitatges en el Cabanyal-Canyamelar i que enfila perfectament en la política del Govern de la Nau, en el sentit que nosaltres apostem fonamentalment per fomentar la rehabilitació, que és un element clau en aquest moment per a l’urbanisme de la ciutat”, ha afirmat Joan Ribó després de la signatura d’eixe document que estableix una subvenció de 4.918.050 euros per a l’exercici de 2017, amb els quals continuar el procés ja iniciat amb l’ARRU, gràcies al qual s’estan rehabilitant 602 habitatges, altres 18 s’estan edificant, a més de realitzar-se obres de reurbanització en el barri.

DE DERROCAR A REHABILITAR

Ribó ha recordat que allò signat hui “és una addenda d’un acord previ que signàrem i indica dues coses: la primera que aquest pla ARRU funciona i hem hagut de suplementar-lo, i la segona que del primer acord que signaren la gent que ha iniciat els seus processos de rehabilitació ja ha començat a cobrar, sense els retards de molts anys que es produïen en el passat.”. En opinió de l’alcalde, “açò és un indicador que les coses s’estan fent bé i amb la màxima diligència, i que la situació en el barri del Cabanyal-Canyamelar està avançant a poc a poc en el camí de convertir-se en un barri amb una òptima qualitat de vida, que és nostre l’objectiu.”

Per la seua banda la consellera María José Salvador ha compartit eixa satisfacció per “signar la nova anualitat de 2017 en el marc de l’ARRU, per a la rehabilitació i regeneració Urbana d’un barri que hi havia estat abandonat i degradat en els últims 20 anys de govern del Partit Popular i en el qual es pretenia derrocar cases. Nosaltres hem passat de derrocar a rehabilitar i edificar cases en el barri.”

Salvador ha recordat que el muntant total de l’ARRU del Cabanyal són 14’2 milions d’euros, dels quals 4’9 corresponen a l’anualitat de 2017. La consellera ha posat l’accent “en les 602 famílies que han fet el pas per a rehabilitar els seus habitatges, amb la qual cosa sintonitzen perfectament amb el full de ruta que té el Govern de la Nau de l’Ajuntament de València i la que té el Govern del Botànic de la Generalitat Valenciana d’apostar per la rehabilitació i la regeneració urbana”.

SÍMBOL DE TOTES LES ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ

La consellera ha afegit que “estem parlant de rescatar edificis, de rescatar habitatges, de rescatar persones i també de rescatar oficis. Sempre posem l’accent en què la rehabilitació genera tres llocs de treball per cadascun que genera l’obra nova.” A més de ressaltar l’ARRU com a estímul a l’activitat econòmica, també ha posat l’accent en el simbolisme del barri del Cabanyal. “Costa molt revertir la situació d’abandó, no es fa en 24 hores. Requereix una tasca molt intensa”.

Aquest conveni, signat en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016, estableix una subvenció per a l’exercici 2017 de 4.918.050 euros, dels quals la Generalitat aporta 1.170.300 euros i el Ministeri de Foment, 3.747.750 euros. En declarar-se el barri del Cabanyal-Canyamelar Àrea de Regeneració i Renovació Urbana, es va establir una inversió total de 14.294.402,98 euros a aportar fins a 2017 pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars, l’esforç dels quals ha sigut valorat “molt positivament” pels signants, igual que la col·laboració institucional per a la recuperació d’aquest barri tan emblemàtic per a la ciutat.

“En l’actual legislatura, la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de València ha permés posar en marxa projectes que estaven abandonats o paralitzats per la falta de planificació de l’anterior govern” ha conclòs l’alcalde. A més del Cabanyal, la reurbanització de la Plaça de Bruges, la reactivació de la T2 de Metrovalencia, el Parc Central, els Embulls del Port, l’Autoritat de Transport Metropolità o les obres de reurbanització del barri de la Torre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =