25n
25N
25N

Arranquen hui les obres de reurbanització de la plaça Ciutat de Bruges de València

Arranquen hui les obres de reurbanització de la plaça Ciutat de Bruges de València
22/04/2021 -

Les obres de reurbanització de l’entorn de la plaça de la Ciutat de Bruges, la Llotja de la Seda, el Mercat Central i l’Església de Sant Joan del Mercat han començat hui a l’esmentada plaça, amb un equip format majoritàriament per dones al capdavant de la direcció. La intervenció urbanística per regenerar aquesta zona, amb un pressupost de prop de 6 milions d’euros, és finançada per la Unió Europea i es divideix en quatre fases per garantir l’accés al Mercat i als comerços de la zona. Es desenvolupa al voltant de tres Béns d’Interés Cultural (BIC) i recupera 20.000 m² de sòl urbà per a la ciutadania.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí el començament d’aquestes obres i ha remarcat que “es tracta d’un dels projectes més importants de la ciutat València, ja que preveu la regeneració urbana d’un àmbit que es desenvolupa al voltant de tres Béns d’Interés Cultural (BIC), com són la Llotja de la Seda, el Mercat Central i Església del Sant Joan del Mercat”. “Este projecte transformarà l’entorn en un espai de conjunt unitari i el convertirà en un àmbit per als vianants”, ha destacat, ja que suposarà “la recuperació de 20.000 m² de sòl urbà per a la ciutadania”.

Així mateix, ha posat en valor que es tracta d’un projecte en el qual “s’ha treballat quasi 6 anys amb la Conselleria d’Obres i Infraestructures”. Ha recordat que compta amb un pressupost de prop de 6 milions d’euros que és finançat al 50 per cent per la Unió Europea per ser un projecte que ajuda a crear un entorn amable i a lluitar contra el canvi climàtic. “A més, recupera l’espai urbà per a dotar-lo d’activitat, integrant la perspectiva de gènere i respectant la diversitat social i cultural de la zona”.

Sandra Gómez ha explicat que l’actuació s’executarà en quatre fases que es desenvoluparan en 12 mesos, amb el que està previst que finalitzen l’abril del 2022. La primera fase que comença hui afectarà la plaça Ciutat de Bruges i adjacents (Carrer Vell de la Palla, plaça de la Comunió de Sant Joan, i part del carrer Boatella (tram entre Bruges i Valeriola)

El dilluns es tallarà l’avinguda de l’Oest i la previsió -segons ha explicat- és que les obres estiguen acabades abans de la campanya de Nadal per a no afectar el Mercat Central”. Sobre aquest punt, Sandra Gómez ha recordat que les obres no afectes el funcionament de la zona comercial que se situa en aquest entorn i ha fet una crida a la ciutadania perquè continuen realitzant les seues compres en aquests establiments.

La segona fase arrancarà el mes que ve, amb un àmbit d’actuació en la zona Nord de la plaça del Mercat, des de Bolseria fins al mercat Central, mentre que la Fase 3 començarà a l’agost sobre la zona sud de la plaça del Mercat i la 4 al novembre per a acabar l’actuació als carrers Maria Cristina i Carabasses.

La proposta Confluència, presentada per la UTE Quintana-Peñín, de l’equip d’arquitectes Elisabet Quintana i Blanca Peñín, va ser la guanyadora del concurs d’idees “amb un projecte que aspira a unir l’entorn patrimonial més important de la ciutat, dotant-lo de connexió inspirant-se en l’aigua, la millora de la percepció i la integració dels monuments existents en l’espai urbà que es regenerarà”. A més, este projecte recull les iniciatives plantejades per entitats i veïns, incorporant criteris com a perspectiva de gènere per a generar espais accessibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =