25n
25N
25N

Arranquen les obres del Pla Edificant de les escoles valencianes per valor d'1,2 milions d'euros

Arranquen les obres del Pla Edificant de les escoles valencianes per valor d'1,2 milions d'euros
23/07/2019 -

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat que aquest mateix mes de juliol comencen les obres del Pla Edificant en el CEIP Ausiàs March, i a principis del mes d’agost començaran altres obres en quatre col·legis públics més de la ciutat: Lluís Sant Àngel, Castellar-Oliveral, Pare Català i el Grau. El valor total de les 12 actuacions previstes en aquesta fase del Pla edificant és d’1.200.000 euros.

La regidora Notario ha fet aquest anunci després de visitar un d’aquests col·legis, el CEIP Pare Català de Benimaclet, i de reunir-se amb la junta directiva del centre i membres de l’AMPA per a explicar-los en què consistiran les obres i quan començaran (en aquest cas, el 5 d’agost). «Aprofitem els mesos d’estiu per fer obres de rehabilitació i millora en els centres educatius públics de la ciutat, per evitar molèsties a l’alumnat i poder tindre-ho tot llest per a l’inici del curs en setembre», ha destacat Notario.

En el CEIP Ausiàs March, en el Districte de Poblats Marítims (11), s’escometran diferents treballs que inclouen reparar l’escala d’evacuació exterior, ancoratge de persianes exteriors; reparació de les clivelles i escantells de les façanes laterals; reparació de la part superior del tancament exterior i de les filtracions en la coberta. Igualment l’actuació contempla l’esmena de les deficiències a l’ascensor, en la instal·lació elèctrica i la nova instal·lació de gas natural. El pressupost de la intervenció en este centre és similar a la dels altres onze i ascendeix a 106.445,38 €, IVA inclòs.

En el Districte Pobles del Sud, el Pla Edificant inclou l’actuació en el CEIP Lluís de Santàngel (El Saler) per a resoldre l’evacuació de les aigües pluvials col·locant canalons i connectant-los a la xarxa de sanejament; substitució dels jocs infantils exteriors; ancoratge i reparació de la tanca que delimita la parcel·la escolar amb la de l’IES adjacent; reparacions en la instal·lació de l’ascensor i en la instal·lació elèctrica de baixa tensió; retirada del depòsit de gas propà en desús i substitució del depòsit d’aigua calenta sanitària.

En el CEIP Castellar –Oliveral, en el Districte Poblats del Sud (19), l’actuació del Pla Edificant inclou la reparació de la pista esportiva exterior; millores en el gimnàs, substitució d’algunes plaques del fals sostre; intervenció en la cambra de calderes del gimnàs, renovació de l’espai dels banys d’infantil, incorporant un bany adaptat i protecció de l’escala de l’edifici de primària.

En el CEIP Pare Català de Benimaclet (Districte 14) es millorarà l’eficiència energètica de les instal·lacions substituint les lluminàries originals per lluminàries LED i els fanals situats en els espais exteriors del centre; es dotarà al centre d’una nova instal·lació de telecomunicacions i milloraran els espais exteriors.

En el CEIP El Grau, del districte de Camins del Grau, es repararà els tancaments del centre substituint el mur d’accés. També s’estabilitzarà el mur perimetral, es reformaran els banys d’infantil en la planta baixa i els banys de primària i professorat. També es milloraran els espais exteriors del centre amb la reparació del paviment de la pista esportiva i dues noves fonts.

Notario ha explicat que «per al Govern del Rialto l’educació pública és un element clau» i per això, «després de molts anys d’abandó dels centres públics de la nostra ciutat per part dels governs de dreta, ara encetem un període d’obres de rehabilitació i millora per oferir als nostres fills i filles les millors instal·lacions possibles per a la seua educació”.

Finalment, Notario ha valorat tot el treball previ realitzat per a arribar a aquest punt d’inici de les obres, que ha consistit en diverses reunions de treball entre els responsables de l’Ajuntament i les direccions dels centres educatius i les Ampes de pares i mares.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + tres =

ccccinema
ccccinema
activem alfafar