25n
25N
25N

La temporada de platges a València arranca el dilluns i tindrà un dispositiu especial enfront de la pandèmia

La temporada de platges a València arranca el dilluns i tindrà un dispositiu especial enfront de la pandèmia
29/05/2020 -

La temporada de platges a la ciutat de València, que s’estén entre l’1 de juny i el 15 de setembre, tindrà enguany un dispositiu especial de seguretat i de mesures de distància i higièniques per als usuaris a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. La Junta de Govern Local del consistori ha aprovat aquest divendres el Pla de Contingència i el Dispositiu Especial Platges 2020.

Es tracta d’una planificació de serveis i pautes sobre l’ús de les platges urbanes la capital valenciana, marcat aquest any per les obligacions que imposen l’estat d’alarma decretat davant la citada malaltia i les fases de desescalada establides.

Així ho ha indicat el vicealcalde de la ciutat i portaveu de l’executiu municipal, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local. L’edil ha instat a la ciutadania a “fer ús de les platges amb responsabilitat i sentit comú pel bé de totes les persones”.

L’Ajuntament ha establit l’operatiu de la campanya d’estiu a les platges valenciana i ha introduït en aquesta ocasió algunes novetats ateses les recomanacions davant la Covi-19. Aquest pla el coordinen cada any les regidories de Platges, Sanitat, Cicle Integral de l’Aigua, Protecció Ciutadana i Recollida de Residus i Neteja d’Espais Urbans.

Sergi Campillo ha al·ludit a l’anunci del Govern central que tota la Comunitat Valenciana entrarà el dilluns en la Fase II de la desescalada de l’estat d’alarma, la qual cosa implica que quedarà permés el bany i l’ús públic de les platges, però ha recordat que encara s’està en estat d’alarma i la pandèmia de la Covid-19 activa.

“Encara que és veritat que les dades són positives i que això ens ha permés passar de fase, tenim de continuar insistint en la responsabilitat i sentit comú”, ha reiterat el vicealcalde, que ha considerat “important” que “cada persona es faça responsable i adopte mesures d’autoprotecció”. “No hi ha policia suficient per a poder controlar tots els comportaments. El principal són les mesures d’autoprotecció i el sentit comú”, ha reiterat.

Amb tot, Campillo ha assenyalada que la d’aquest estiu és “una campanya especial” que ha hagut d’adaptar el seu contingent “a les especificacions que ha marcat el Govern central” i a la desescalada. Així mateix, ha ressaltat que València compta amb 19 quilòmetres de platges, algunes molt extenses com Les Arenes, la qual cosa exigeix un dispositiu concorde a aquestes característiques.

EIXIDES I ENTRADES SEPARADES

Les mesures de l’Ajuntament per a contribuir a la seguretat dels usuaris de les platges contemplen l’adequació de doble accessos d’entrada i d’eixida, amb passarel·les dobles a les platges urbanes del nord; l’increment del personal d’atenció sanitària, socorristes i de neteja, i l’operatiu especial de vigilància policial.

Sobre l’accés a les platges del sud, Campillo ha comentat que atés que formen part de l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera i no tenen les mateixes infraestructures que les del nord –delimitades per un muret amb uns accessos més concrets i amb una major concurrència– mantenen amplitud d’accés. Ha ressaltat que en elles les papereres estan fora, en les àrees d’entrada i eixida, per a respectar l’estatus natural i evitar contaminació per a la fauna local, per la qual cosa ha subratllat que els usuaris han de fer-se càrrec dels seus residus.

L’ús de les platges aquest estiu haurà de fer-se també mantenint el distanciament social com a mesura preventiva de contagis de Covid-19. Així, la distància mínima permesa entre hamaques serà de 2 metres; entre eixos d’ombrel·les, d’un mínim de 4 metres, i entre usuaris de la riba de 6 metres, ha precisat Campillo.

L’edil ha exposat també que el servei de socorrisme i vigilància a les platges, que l’Ajuntament presta en coordinació amb Creu Roja, suma enguany com a novetat la funció d’informació i control de les persones usuàries. Així, s’ha previst la incorporació d’un equip addicional de 25 informadors a peu de platja i la instal·lació de cartells en les entrades i zones d’accés amb les normes d’autoprotecció.

Tot això es completarà amb el dispositiu habitual de la Policia Local, que a la prevenció i persecució d’activitats delictives sumarà el compliment de les normes de seguretat davant la pandèmia. El contingent de neteja comptarà amb un equip de 22 persones que es reforçarà amb cinc més al juliol i agost, ha apuntat el vicealcalde, que ha dit que aquests suposa un cost total de 690.000 euros –prop de 80.000 euros per a labors específiques davant la Covid-19–. A més, hi haurà operaris amb motxilla en tasques de desinfecció de papereres.

CARTELLS INFORMATIUS

Pel seu costat, el regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha visitat aquest divendres les platges urbanes de la ciutat per a comprovar la instal·lació dels cartells informatius. Ha assegurat que la seua delegació treballa “a contrarellotge per a poder obrir totes les platges el dilluns en condicions de seguretat”, amb “missatges de tranquil·litat a la ciutadania” i “amb informació al detall de les pautes que s’han de seguir per a evitar els contagis”.

L’edil, que ha assegurat que “les aigües tenen una qualitat òptima, segons les últimes anàlisis realitzades” per la Generalitat, ha destacat la sessió informativa que al costat de la Policia Local han mantingut els qui s’incorporen al servei especial de protecció de Creu Roja respecte a la seua labor de difusió de mesures higienicosanitàries, autoprotecció i recomanacions sanitàries a les platges.

Les persones que faran aquesta tasca procedeixen del Pla d’Ocupació de Creu Roja, dirigit a col·lectius vulnerables, ha ressaltat Grezzi, que ha dit que aquestes noves incorporacions tenen formació sociosanitària i comunicació i estan en situació de desocupació amb vulnerabilitat addicional.

POLICIA LOCAL AMB DRONS

La Policia Local recorrerà a la Unitat de Drons per a vigilar les platges i evitar aglomeracions. El dispositiu en platges, que va començar dilluns passat, compta amb agents de la 7a i 2a Unitats de Districte, així com amb agents de la Unitat de Convivència i Seguretat en el Passeig Marítim. A més, té reforços de la 6a Unitat de Districte.

La Policia Local, que sancionarà qualsevol comportament que infringisca les mesures sanitàries decretades pel Govern davant la pandèmia, ha previst ja un dispositiu per a aquest cap de setmana que comptarà amb quasi 400 agents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =