25n
25N
25N

20 curts competiran aquest cap de setmana en el XS Puçol Festival de Curtmetratges

Entre el divendres i el diumenge, l’Espai Jove projectarà els finalistes de la Secció Nacional i l’autonòmica “Mirades des d’Ací”

20 curts competiran aquest cap de setmana en el XS Puçol Festival de Curtmetratges
26/10/2018 -

La localitat de Puçol s’ha convertit en tot un referent en el món del curtmetratge. Amb tan sols set edicions del XS Puçol Festival de Curtmetratges, ha aconseguit rebre fins a 806 candidatures enguany, però solament 20 competiran en la secció oficial, “molt completa perquè hi ha oportunitats per a tots els gustos, de tipus social, entreteniment, drama o comèdia”, destaca especialment el director, Javier Navío.

D’una banda, els curts nacionals seran “Background”, de Toni Bestard; “Bicho”, de Christopher Cartagena; “El camino de Santiago”, de Mario Monzó; “Un cuento familiar”, de José Corral; “Morning Cowboy”, de Fernando Pomares; “El nadador”, de Pablo Barce; de Jorge Muriel arriba “El niño que quería volar”; i “El pan no es para caballos”, de Marc Vivancos. En la mateixa secció participen “Para ayer”, de Celia Galán; “Pez”, de Javier Quintas; “Princesa de hielo”, de Pablo Guerrero; “Rojo amarillo rojo”, de César F. Calvillo i Teresa Bellón; De José Luis Santos Pérez, “Li vivre ensemble” i “Woody & Woody”, de Jaume Carrió.

Quant a les produccions valencianes, completen la competició “72%”, de Lluís Quilez; “Bienvenido a casa”, de Miguel Marcos; “Julia y Manuel”, d’Iñaki Sánchez Arrieta; “Marta”, de Lucía Forner; i finalment i de Javier Marco, “Uno”. “La intenció és que el festival siga una plataforma del cinema valencià i enguany ens hem sorprés molt. És una forma de reconéixer un treball amb connexió valenciana”, destaca el director.

La primera sessió de la secció competitiva començarà aquesta vesprada a les 19 hores i a les 20.15 es presentarà “Cooperant a Nepal, canviant la mirada”, acompanyada d’una xarrada. Quant al dissabte, la segona sessió de la secció competitiva començarà a les 18 hores i la tercera i quarta seran a les 19.15 i 20.30 hores, totes elles en l’Espai Jove.

El diumenge serà molt especial per als equips que hi ha darrere de cada curt, ja que es donaran els premis. Així, a les 18 hores es projectaran els curts del XpreS, que es van rodar entre el 20 i el 22 d’octubre, i més tard es lliurarà el premi al Millor Curtmetratge Secció Nacional (amb el trofeu i 600 euros), el Premi “Mirades des d’Ací” (on entren les pel·lícules autonòmiques, també amb 600 euros i el trofeu), a més del Primer Premi (400 euros i trofeu), Segon Premi (200 euros) i Tercer Premi (100 euros) del XpreS i un premi honorífic de caràcter social. En acabar hi haurà un vi d’honor i una xarrada amb els guanyadors.

Puçol tancarà així la nova edició que amb més de 800 candidatures ha anat creixent en els seus set anys de vida. “Hi ha falta de cultura del curtmetratge, però el XS és molt bona oportunitat per a descobrir-ho i conéixer noves històries. La gent es queda molt satisfeta”, explica el tècnic de l’ajuntament, José Luis Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

Informacion coronavirus
escalante