25n
25N
25N

El programa ‘Voluntariat pel valencià' inicia el ‘Mes de la Llengua' a Mislata

Teatre, cinema, exposicions i activitats amb escolars completen la programació d’esta campanya per a fomentar l’ús del valencià

El programa ‘Voluntariat pel valencià' inicia el ‘Mes de la Llengua' a Mislata
20/09/2019 -

Com cada mes de setembre, Mislata posa en marxa el ‘Mes de la Llengua’, un programa que sorgix de la regidoria de Promoció del valencià i l’objectiu del qual és, precisament, fomentar l’ús de la nostra llengua pròpia entre la ciutadania programant tota una sèrie d’activitats en este sentit.

La primera d’elles s’ha iniciat esta mateixa setmana. Es tracta del programa ‘Voluntariat pel valencià’, una iniciativa de la regidoria en col·laboració amb la fundació Escola Valenciana, que pretén fomentar l’ús social de la llengua a través de la formació de parelles lingüístiques. En l’edició d’enguany, la quarta, s’han format 10 parelles. L’activitat està pensada per a posar en contacte a veïns que volen aprendre valencià i llançar-se a parlar-ho, amb veïns voluntaris que ja dominen la llengua, i la idea és que, com explica la regidora Ana María Julián, “durant les pròximes deu setmanes i a través de trobades, la durada de les quals i periodicitat l’acorden els propis interessats, practiquen i conversen en valencià mentre fan tasques de la seua vida quotidiana, com pot ser prenent un café o fins i tot fent la compra”.

En un vessant ja més cultural, la programació inclou també una exposició itinerant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, sota el títol “Sant Vicent Ferrer, valencià universal”. La mostra recull en 14 panells els aspectes fonamentals de la vida i obra del predicador valencià i després de recórrer diversos municipis de tota la Comunitat arribarà a Mislata del 27 de setembre al 4 d’octubre, en el centre sociocultural La Fàbrica.

El cinema i el teatre en valencià també tindran cabuda en la programació d’este mes, amb la projecció de la pel·lícula de Carles Alberola “M’esperaràs”, amb sessions especials per a l’alumnat mislater de 4t d’ESO. I per part seua, les actrius valencianes María Juan i Pepa Cases representaran l’obra en valencià “Pepita i Mariua” en el Centre Cultural Carmen Alborch amb entrada gratuïta per a tots els públics.

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa “és important continuar fomentant programes culturals i que integren al sector educatiu de Mislata”. Per això, els centres de primària i de secundària de la ciutat participaran també en este programa, visualitzant els versos del poeta valencià Vicent Andrés Estellés en els seus centres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =