25n
Orgull
Orgull

Arranca la vacunació de la segona dosi als docents de la Comunitat Valenciana

Després d’uns 3 mesos de rebre la primera dosi de la vacuna, hui comença el torn de vacunació d’aquest grup de població

Arranca la vacunació de la segona dosi als docents de la Comunitat Valenciana
21/06/2021 -

El mes de març passat els professors de la Comunitat Valenciana van rebre la primera dosi de la vacuna. Hui, amb l’objectiu d’afermar la immunització d’aquest grup de població, es comença a inocular la segona dosi a professors de tots els centres del territori valencià. Uns 3 mesos després de vacunar-se amb la dosi d’AstraZeneca, podran triar si repetir amb AstraZeneca, o en canvi rebre la vacuna de Pfizer.

La vacunació amb AstraZeneca exigeix un temps d’espera entre totes dues dosis d’uns 3 mesos. És per això que, Conselleria cita de nou al personal docent de la Comunitat Valenciana. Amb aquest grup de població va començar la vacunació massiva el mes de març, ja que les primeres dosis van suposar convocar a més de 100.000 persones en els punts habilitats. I el mateix ocorrerà amb aquesta segona dosi.

Les citacions per part dels diferents departaments de salut s’inicien hui i es preveu que finalitzen el 12 de juliol. A més, com porta ocorrent des que va començar aquest procés de vacunació massiva, s’indicarà el lloc, la data i l’hora per a fer efectiva la vacunació.

El personal docent podrà triar entre la vacuna de Pfizer o la d’AstraZeneca per a aquesta segona dosi. No obstant això, aquesta llibertat de decisió ha portat en la resta d’Espanya al fet que la gran majoria de la població estiga triant el vial britànic abans que la vacuna de Pfizer. Així, els professors i professores decidiran quan reben un SMS de Sanitat quina marca serà amb la qual es vacunen.

Una de les diferències d’aquest procés de vacunació respecte a uns altres és que la cita ja no serà en grups per centre, sinó que es realitzarà de manera personal en l’àrea de salut que li corresponga a cada treballador.

El secretari autonòmic d’Educació i FP, Miquel Soler, informava fa uns dies a representants dels sindicats educatius, les associacions de directores i directors dels centres i les patronals de l’ensenyament concertat sobre l’organització que ha determinat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a vacunar amb la segona dosi al personal que treballa en els centres educatius.

Cal recordar que Educació i Sanitat tenen establida una comissió de coordinació i durant les últimes setmanes es va definir el pla de vacunació del personal dels centres educatius. En aquest context, des de Sanitat, es va determinar que els treballadors dels centres educatius reben la segona dosi en el seu respectiu punt de vacunació dependent del departament de salut on cadascun té el seu domicili.

Vacunació adaptada a les vacances

La Conselleria de Sanitat posarà en marxa a partir del 15 de juliol un dispositiu perquè els ciutadans puguen comunicar els dies o setmanes que estaran de vacances i poder adaptar-los així la vacunació contra la covid.

Així ho va anunciar dimecres passat la consellera Ana Barceló, després de visitar el centre de salut de Natzaret, que va aclarir que “no és que cadascun decidisca quan es vol vacunar”, sinó que es permetrà als ciutadans comunicar quan estaran fora per a poder planificar la seua vacunació respectant l’ordre establit per grups d’edat.

La conselleria ja ha inoculat a uns 100.000 desplaçats d’altres comunitats i de la UE perquè totes les persones que estiguen un temps en la Comunitat Valenciana “estiguen protegides perquè són persones que també interactuen i es mouen per tota la comunitat i, per tant, ens interessa aqueixa protecció”. No obstant això, ha amagat amb canviar aquest plantejament si no s’acorda aqueixa reciprocitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =