25n
25N
25N

La 'telematrícula' per a educació Infantil i Primària arranca aquest dilluns

La 'telematrícula' per a educació Infantil i Primària arranca aquest dilluns
08/06/2020 -

La Conselleria d’Educació activa aquest dilluns, 8 de juny, l’admissió telemàtica en la web telematricula.es per a obtenir la clau d’admissió i per a iniciar el procés d’admissió telemàtic en els nivells d’Infantil i Primària.

Aquest procediment s’ha establit fins al 16 de juny i, segons ha indicat l’administració en un comunicat, és important per a les famílies que matriculen per al pròxim curs escolar en aules d’Infantil de dos anys gratuïtes i en Infantil de tres anys.

Ja es poden consultar les vacants disponibles d’aquests cursos en la secció específica de telematricula.es, en la qual per al curs que ve Educació ofereix al voltant de 49.600 places d’Infantil de tres anys en centres educatius sostinguts amb fons públics i més de 6.000 places gratuïtes d’Infantil de dos anys en escoles i en escoles infantils municipals.

L’oferta en Infantil 3 anys en els centres sostinguts amb fons públics per al pròxim curs 2020-2021 suma 49.595 places: 17.869 a les comarques d’Alacant, 6.145 en les de Castelló i 25.581 en les de València. En aquest nivell inicial de l’escolarització, el pròxim curs toca matricular als nascuts i les nascudes en 2017.

El volum de places escolars d’Infantil 3 anys que ofereix el sistema educatiu valencià per al pròxim curs supera “amb escreix” a la població nascuda en 2017 resident en el territori que, segons les últimes xifres oficials del padró oferides per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), era a 1 de gener de 2019 de 44.060 xiquets i xiquetes: 11.190 a les comarques d’Alacant, 5.331 en les de Castelló i 22.539 en les de València.

Per tant, a pesar que el segon cicle d’Educació Infantil (3 a 6 anys) no és una etapa d’escolarització obligatòria, “la Conselleria d’Educació garanteix l’atenció universal a totes les famílies en els centres sostinguts amb fons públics”, ha destacat la Generalitat.

Per aquesta raó, Educació continua també estenent el pla d’escolarització als dos anys. Així, per al pròxim curs s’han creat 31 noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en escoles públiques de 28 municipis, amb les quals s’amplia el nombre de places en 558. Per tant, l’oferta global sumarà al voltant de 16.300 places entre CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals.

D’aquestes 16.300 places d’Infantil 2 anys, en el procés d’admissió telemàtica que arranca aquest dilluns ja es podran sol·licitar les 6.054 places escolars que s’ofereixen en els col·legis públics i a les escoles infantils de la Generalitat per al curs que ve: 1.144 a les comarques de Castelló, 2.490 en les d’Alacant i 2.420 en les de València. L’alumnat que opta a aquestes places que s’ofereixen en 178 CEIP i 55 escoles infantils de la Generalitat és el que ha nascut en 2018.

LA FINESTRA ‘CLAU D’ADMISSIÓ’

El primer pas per a fer la tramitació telemàtica serà generar la clau d’admissió per a realitzar el tràmit telemàtic d’admissió. En la finestra ‘Clau d’admissió’, es demanarà el número de DNI del pare, mare o tutor o tutora legal sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de 9 lletres i números que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

Una vegada feta aquesta primera gestió, la persona sol·licitant rebrà per correu electrònic l’identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer segons el nombre de fills i filles que ha de matricular, així com per a posteriors reclamacions quan s’hagen fet públiques les llistes provisionals.

Amb la clau d’accés, es podrà accedir al formulari electrònic de la finestra ‘Procés d’admissió’ en la qual, pas a pas, s’han d’emplenar les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Cal recordar que es poden triar fins a 10 opcions per fill/a.

Les persones que no tenen DNI/NIE o les que no tenen accés a mitjans electrònics podran fer el procediment d’admissió de manera presencial en els centres educatius on volen sol·licitar plaça com a primera opció en les mateixes dates en les quals està determinat el procediment telemàtic.

UNA FINESTRA DE TELEMATRICULA.ES PER A CADA PAS

Una vegada completada la sol·licitud telemàtica d’admissió, només quedaran tres passos que s’activaran a mesura que avance el calendari de matriculació.

Hi ha una finestra de ‘Llistes provisionals’ d’admesos i admeses a la qual es podrà entrar per a consultar els resultats. Si no s’està conforme, les famílies poden presentar al·legacions en la mateixa finestra.

La informació de les llistes provisionals es farà pública en Infantil i Primària l’1 de juliol i les persones que vulguen fer reclamacions sobre aquest tema tindran de l’1 al 3 de juliol per a tramitar-les amb la clau d’accés.

També es podran consultar les llistes definitives del procés, que, en el cas d’Infantil i Primària, es publicaran el 10 de juliol, i amb les quals les famílies ja sabran en quin centre hauran de matricular als seus fills i filles.

Una vegada les famílies sàpien el centre educatiu on escolaritzen a la seua filla o el seu fill, hauran de contactar amb el centre educatiu en concret o consultar la seua pàgina web específica.

En el cas d’Infantil i Primària, aquesta última fase es farà entre el 13 i el 29 de juliol de manera presencial en el centre educatiu en concret. Allí es verificaran els documents o les situacions al·legades en el procés d’admissió telemàtica.

SORTEIG DE LLETRES DE DESEMPAT

Les lletres que establiran l’ordre d’adjudicació de places en cas d’empat en la baremació, segons el sorteig realitzat davant notari, són la QU per al primer cognom i OO per al segon cognom.

Les lletres de desempat s’utilitzen en aquells centres educatius on hi haja empats a punts en el barem entre els aspirants. Es prioritzen els alumnes i les alumnes segons la puntuació més alta obtinguda successivament en els 9 criteris establits. No obstant això, quan hi ha candidats o candidates amb empat és quan s’utilitza el sistema de lletres per a desempatar en cas que hi haja més sol·licituds que places en aquest centre educatiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =