25n
25N
25N

Arranca “Sedaví, ta casa neta" per millorar la neteja del poble

Arranca “Sedaví, ta casa neta" per millorar la neteja del poble
05/06/2018 -

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), l’Ajuntament de Sedaví ha posat en marxa la campanya ‘Sedaví, ta casa neta’ amb l’objectiu d’ampliar les accions de conscienciació activa cap a la ciutadania. Aquesta iniciativa integral promou també el correcte reciclatge del fem, la recollida dels excrements dels animals i la protecció dels fanals dels orins dels gossos.

En aquest sentit, L’Ajuntament de Sedaví, ha identificat quatre accions que poden suposar una millora en la localitat; Així com reducció de la corrosió del mobiliari urbà pels orins dels gossos, recollida dels excrements dels animals, informació de com reciclar i formació en centres escolar sobre aquests hàbits.

Segons declara Josep Ferran Baixauli, Alcalde de Sedaví “Hem aplegat a un punt en què no sols es tracta en invertir a netejar més, necessitem reduir els nivells en què s’embruta el municipi.” “Cal que els veïns entenguen, que el simple fet de canviar certs hàbits, pot millorar considerablement la higiene del Sedaví”.

L’Ajuntament continua treballant amb el compromís d’involucrar a la ciutadania influint en la definició del municipi que volen, amb la idea de tindre una localitat més neta.

Les accions divulgatives es distribuiran en:

FANALS AMB MISSATGE. Els orins dels gossos es menja les bases dels fanals i recorda amb el missatge ‘El pipí em destrueix’ que no és lloc per a deixar que les mascotes facen les seues necessitats. Està previst que es repartisquen botelletes perquè els amos de gossos puguen tirar aigua sobre el pipí dels animals per tal d’eliminar olors i la brutícia.

RECOLLIDA D’EXCREMENTS. Tècnics de l’empresa valenciana especialitzada en sostenibilitat Esferic Better Things, estan realitzant xarrades en els col·legis als alumnes de tercer i quart de primària per a conscienciar des de menuts de la necessitat de mantenir neta la localitat on es viu. També s’han repartit en les escoles Ecopoops, recollidors ecològics d’excrements de gossos perquè els utilitzen i ensenyen als seus pares a fer-ho correctament. Construïm així, ciutadans sostenibles des de xicotets.

RECICLATGE DEL FEM. Els contenidors de Sedaví també portaran missatges. És la manera de fomentar el correcte reciclatge del fem: orgànic, cartó, plàstic i mobles.

IMANTS DE NEVERA. Es repartiran també imants de nevera com a recordatori que en Sedaví volem fer les coses bé i aconseguir que la ciutat siga cada vegada més sostenible.

PRÒXIMES ACTIVITATS. S’estan preparant activitats perquè participen els ciutadans i els alumnes de les escoles per a promoure conductes cíviques en temes de neteja i mascotes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

torrent