25n
25N
25N

Arranca la reforma de l'esplanada central del Parc de l'Oest

Arranca la reforma de l'esplanada central del Parc de l'Oest
13/02/2021 -

Les obres de reforma de l’esplanada central del Parc de l’Oest aconseguiran una connexió arbòria entre la zona nord i la sud d’aquest espai enjardinat i revitalitzaran el seu caràcter lúdic i veïnal amb més vegetació i altres elements com taules de pícnic i bancs. Aquestes obres, impulsades per l’Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins, compten amb un pressupost de 412.694,5 euros, i es duran a terme en 4 mesos. S’emmarquen en un projecte de remodelació integral d’aquest espai enjardinat amb diferents usos ciutadans.

El vicealcalde i regidor de l’Àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Sergi Campillo, ha informat hui de l’inici d’aquestes obres que afecten un dels jardins “més emblemàtics” de la ciutat, inaugurat en 1995 en terrenys de l’antic quarter de l’Exèrcit de l’Aire que pertanyen als districtes de Patraix i l’Olivereta. “Ara els treballs iniciats per reformar la zona central del conegut com a “parc de l’avió” permetran donar permeabilitat a aquesta infraestructura, de nord a sud, amb una continuïtat d’espais i ombres que afavoriran l’ús i gaudi ciutadà, i evitaran perdre tants metres quadrats d’esplanada buida”, ha explicat.

“L’Ajuntament també contempla la reforma de les grades de la zona nord, que actualment es troben amb les plataformes de formigó totalment alçades per la força de les arrels de l’arbratge existent”, ha afegit Campillo, en ressaltar la intenció de “mantenir el caràcter d’espai lúdic d’aquest parc, amb possibilitats d’acollir esdeveniments de diferents envergadures”. “Volem fer una continuïtat de zones i d’ombres per a crear un espai amable, i no perdre aquesta gran quantitat de metres quadrats que a penes tenen ús”, ha reiterat.

Sergi Campillo ha indicat que aquesta esplanada, que fa les funcions de fòrum, “comprén una gran superfície de terreny estèril sense vegetació, que en els últims anys ha sigut infrautilitzada la major part de l’any, donades les seues excessives dimensions”. “L’absència de vegetació en aquesta zona tan àmplia del parc, fa que aquesta esplanada siga poc transitada i inclús evitada pels visitants al parc. Alhora que el seu desmesurat escenari, no fa sinó potenciar la sensació de buit i obsolescència de tot aquest espai”, ha argumentat.

Per últim, el regidor que ha recordat que aquests treballs es tracten de la primera fase de la remodelació integral del Parc de l’Oest, ha subratllat “la importància d’aquest espai per al veïnat del voltant”. Per això, “amb les obres, la zona central continuarà acollint usos de caràcter cultural, lúdic, mediambiental i per a la seua utilització per les entitats ciutadanes”.

“La part central del parc del parc de l’avió tornarà a ser eix vertebrador, amb una esplanada que servirà d’auditori de concerts i altres activitats lúdiques, de la que partiran amplis camins vorejats cada un d’ells d’un tipus d’arbre diferent”, ha conclòs en donar compte d’aquestes obres i recordar, entre altres aspectes, que entre les clàusules de la seua licitació destacava que l’empresa adjudicatària hauria de contractar 9 persones amb dificultats per a l’accés al món laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 19 =