25n
25N
25N

Arranca en el col·legi Liceo Hispano de Paterna el projecte Aules Covid Free que assegura la distància de seguretat entre alumnes

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha afirmat que “aquest projecte situa a Paterna en l’avantguarda de la innovació aplicada a la lluita contra la COVID-19 i permetrà augmentar la protecció dels nostres xiquets i xiquetes i aprendre el comportament i evolució del virus en l’àmbit escolar”

Arranca en el col·legi Liceo Hispano de Paterna el projecte Aules Covid Free que assegura la distància de seguretat entre alumnes
10/09/2020 -

Paterna es converteix en referent en l’ús de la innovació aplicada a la lluita contra la COVID19 en l’àmbit escolar amb la posada en marxa, en el col·legi Liceo Hispano de la localitat, de la prova pilot del Repte Aules Covid Free convocat per la Fundació Prosegur el mes de juny passat i que ha sigut presentat hui.
Aquest projecte s’està desenvolupant en col·laboració amb Soocial Distance, la solució paternera guanyadora entre les més de 85 start-ups diferents, procedents de 20 nacionalitats que es van presentar i que ha desenvolupat també el Sistema Antiofegament Intel·ligent implantat en la piscina coberta de Paterna, que permet detectar, en temps real, tant la posició exacta dels nadadors com el seu enfonsament, a través d’una fitxa que es col·loca en el capell o en el vestit de bany i que emet un senyal de Bluetooth.

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, el Col·legi Liceu Hispà de Paterna ha sigut el centre educatiu seleccionat per l’Ajuntament per a realitzar aquesta prova pilot que permetrà, a través de tecnologia capdavantera i senzilla, ajudar el professorat a pal·liar la transmissió del virus en el centre educatiu i controlar la seua traçabilitat en el cas que es produïsquen contagis.

Aquesta tecnologia conté a més nombrosos avantatges a nivell educatiu, ja que aporta a les tutores un sociograma del comportament dels xiquets/as al mateix temps que contribueix a ensenyar a xiquets preescolars a identificar el seu grup bambolla i respectar la distància de seguretat amb els altres grups.

Per a dur a terme el projecte, s’han instal·lat 12 localitzadors que, juntament amb els tags en forma de targetes o xicotets wearables que porten penjats amb una pinça els menors, permeten controlar que els alumnes d’infantil mantenen la distància de seguretat entre els grups “bambolla”, tant a les aules com al pati d’esbarjo.

L’eina, desenvolupada per la start-up Nothingbutnet i que ha sigut molt ben acollida pels pares del grup d’alumnes objecte de la prova, permet detectar i posicionar a cada alumne en temps real amb un sistema de localització d’alta precisió. D’aquesta manera, és possible determinar el manteniment de l'”espai de seguretat” de cada alumne.

En cas que la distància de seguretat entre els usuaris de dos grups diferents siga menor d’1,5 metres, els dispositius emeten vibracions d’avís. D’altra banda, si un alumne es contagiara, es podria traçar, de manera anònima, amb quins dispositius ha mantingut contacte estret, permetent al col·legi realitzar les comunicacions pertinents als pares d’aquests contactes.

Les dades de posicionament són analitzats posteriorment per a extraure mapes de calor d’ocupació de les aules i el pati. Aquestes dades permeten planificar l’ús dels espais i les tasques de desinfecció dels mateixos de manera més eficient.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha assegurat que “aquest projecte situa a Paterna en l’avantguarda de la innovació aplicada a la lluita contra la COVID-19” al mateix temps que ha destacat que “es tracta d’una iniciativa tecnològica capdavantera a nivell mundial, resultat de la col·laboració publicoprivada, que ens permetrà augmentar la protecció dels nostres xiquets i xiquetes i aprendre més sobre el comportament del virus en l’àmbit escolar i la seua evolució”.

Per part seua, José Daniel García Espinel, director d’Innovació de Prosegur, ha assenyalat que “la tecnologia és un dels grans aliats per a recuperar la interacció social en espais d’afluència massiva com els col·legis i universitats. Una vegada més, l’ecosistema innovador ens ha donat la millor resposta enfront d’aquest desafiament social. Un repte tan important com la tornada a escola requereix una solució integral que pose a l’abast de tots els agents involucrats les eines necessàries per a garantir la seguretat en la volta presencial a les aules”.

En paraules de Javier Bosch, CEO de Soocial Distance, “amb la nostra experiència en la tecnologia de tracking en el bàsquet i en la natació, hem desenvolupat una solució que no sols augmentarà la seguretat dels espais sinó que a més permetrà dotar al col·legi de múltiples avantatges que el convertiran en un espai intel·ligent”.

Finalment, la directora del Liceu Hispà, Nieves Garrido ha explicat que “aquest projecte és una mesura de prevenció sanitària que contribueix, promou i permet l’aprenentatge d’aquestes mesures” i ha indicat que “estarà inclòs en el Pla de Contingència elaborat pel col·legi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 6 =