25n
25N
25N

Les Biblioteques Municipals de Burjassot inicien la seua programació mensual

Les Biblioteques Municipals de Burjassot inicien la seua programació mensual
07/11/2019 -

Amb l’inici del mes de novembre, l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot ha preparat un ampli ventall d’activitats de foment de la lectura pensades per a totes les edats. Activitats que aquest mes tindran com a fil conductor el 200 aniversari del naixement d’Herman Melville, l’autor de Moby Dick i la celebració, el 20 de novembre, del Dia Universal del Xiquet.

La primera de les activitats del mes, pensada per als usuaris i usuàries de la Biblioteca Infantil va ser el dimecres 6 de novembre a les 18.00 hores en el citat espai municipal. Aquest dia, els participants en l’animació lectora van conèixer a “Moby Dick”, la famosa balena blanca que té ni més ni menys que 168 anys ja que Herman Melville publicava aquesta rondalla en 1851. Després de la projecció del vídeo-conte sobre l’obra, es va obrir un debat sobre el mateix per a fomentar l’expressió oral i la comprensió lectora i, per a finalitzar, es va realitzar un taller artístic.

El dimarts 12 de novembre el protagonisme serà per a l’autor de tan famosa obra, Herman Melville amb una animació que també tindrà lloc a la Biblioteca Infantil a les 18.00 hores. En aquesta, utilitzaran la tècnica de l’entrevista per a practicar la lectura en veu alta i, així, conéixer una mica millor la figura d’aquest genial autor. Després d’aquesta primera part, es realitzarà un taller en el qual es decoraran amb diversos materials diferents escenes de la novel·la.

“Noa i la seua bambolla de l’atenció”, de Silvia Lavandera i Ana Romero serà la publicació que es presentarà el 14 de novembre a les 19.00 hores a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. Es tracta d’un conte de meditació per als més xiquets de la casa en el qual es conta la història de Noa i de les diferents situacions que viu i que li porten a descobrir emocions, identificar-les i gestionar-les.

Un dia més tard, el divendres 15 de novembre a les 19.00 hores, José Jordán Soria serà l’encarregat d’impartir la xarrada de divulgació científica “Astrobiologia: vida sobre les roques” en la qual farà una aproximació a aquesta disciplina científica que tracta d’entendre l’origen i l’evolució de la vida, la influència del context còsmic al seu desenvolupament i si pot existir en altres llocs de l’univers.

En l’última setmana del mes les activitats començaran el dimarts 26 de novembre amb la commemoració del Dia Universal del Xiquet. Aquesta commemoració es realitzarà amb una animació lectora, a les 18.00 hores a la Biblioteca Infantil, en la qual es recordaran els deu drets fonamentals dels xiquets i les xiquetes, es reflexionarà sobre els mateixos, sobre la seua importància i el seu valor i es finalitzarà amb el desenvolupament d’un taller artístic vinculat al tema.

El dimecres 27 de novembre tindrà lloc la clausura del Taller d’escriptura creativa, impartit per Vicent Usó a la Casa de Cultura i, un dia més tard, i com cada últim dijous de mes, tindrà lloc en Mercat de la Barata de 17.00 a 19.00 hores.

Per a finalitzar les activitats del mes, el divendres 29 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la sessió del Club de lectura de la Biblioteca d’Adults que aquest mes està dedicat a l’obra “Atles de geografia humana”, d’Almudena Grandes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 15 =