25n
25N
25N

La DGT preveu més de 1,5 milions de desplaçaments en les carreteres valencianes per l'1 d'agost

La DGT preveu més de 1,5 milions de desplaçaments en les carreteres valencianes per l'1 d'agost
01/08/2019 -

La Direcció General de Trànsit preveu 1,5 milions de desplaçaments per les carreteres de la Comunitat Valenciana durant l’operatiu que ha començat aquest dimecres a les 15 hores i finalitza a les 24 hores d’aquest dijous.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presentat aquest dimecres al costat de la cap provincial de Trànsit, Pilar Fúnez, i el cap del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil de València, Javier Sánchez-Ferragut, l’operació especial de la Direcció General de Trànsit amb motiu de l’1 d’agost.

Segons ha informat el delegat, en aquest període es preveuen 1.550.000 desplaçaments de llarg i curt recorregut. Per províncies, es calculen 800.000 desplaçaments a València, 500.000 en la d’Alacant i 250.000 a la província de Castelló.

Durant el mes d’agost, el nombre total de desplaçaments de llarg recorregut serà de 47.000.000 a nivell nacional. Del total, 9.400.000, és a dir el 20 per cent, correspondran a l’àrea d’influència del Centre de Gestió de Trànsit de València (Comunitat Valenciana, Múrcia i algunes vies d’Albacete).

“Per a aquest dia i mig s’adoptaran mesures especials com a vies reversibles, punts d’informació, eliminació d’obres en carretera o augment dels dispositius. És un moment important, també en l’Operació Pas de l’Estret per la proximitat de la festa del corder”, ha assegurat Fulgencio.

El delegat ha indicat que per a aquesta operació es “utilitzaran al màxim els recursos disponibles”. Així, als agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil se sumarà el personal funcionari del Centre de Gestió de Trànsit, Patrulla d’Helicòpters i personal encarregat del manteniment de carreteres. També es comptarà, segons ha assenyalat, amb la col·laboració de les Policies Locals per a les entrades a les grans poblacions i travessies.

“Tots ells pararan atenció especial a les incidències amb l’objectiu d’aconseguir la major seguretat i fluïdesa”, ha dit Fulgencio. El delegat ha realitzat a més una crida “a la prudència” i ha aconsellat “màxima precaució en la carretera”.

El delegat ha demanat als conductors que el viatge “forme part de les vacances i el gaudisquen”. “Per a això cal guardar la distància, oblidar-se del telèfon i anar en bones condicions al volant, per tant zero alcohol; perquè cal recordar que en la resta de vehicles viatgen altres persones que volen gaudir de les vacances”, ha indicat.

DESCENS DE LA SINISTRALITAT

Durant el mes de juliol han descendit un 10 per cent les víctimes mortals en les carreteres de la Comunitat Valenciana, en passar de 10 morts en 2018 a 9 (6 a Alacant, 1 a Castelló i 2 a València) en el mateix període de 2019.

En el que portem d’any, ha disminuït un 36% les víctimes mortals en passar de 74 morts en 2018 a 47 (24 a Alacant, 4 a Castelló i 19 a València) en 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 2 =