25n
25N
25N

Arranca un mes de festes a Manises amb els Moros i Cristians

Arranca un mes de festes a Manises amb els Moros i Cristians
02/07/2019 -

El tret d’eixida ha sigut el pregó a càrrec dels membres fundadors de la comparsa mora Albardí al castell, que temporalment es converteix en el nucli de la festivitat, situat al costat de la parada de metro Manises. El pregó va donar pas a les «entraetes», moment al qual es presenten les diferents comparses. La vetlada es va donar per conclosa amb focs artificials i la primera discomòbil d’una setmana plena de música i diversió.

El pregó dóna inici a les tradicionals desfilades. El 5 de juliol, a partir de les 22.30 tindrà lloc la «pujada» de bandes cristianes que finalitzarà amb la primera desfilada i entrada del capità moro, César Corzo, pertanyent a la comparsa La Mitja Lluna. De la mateixa manera, el 7 de juliol tindrà lloc la «pujada» de les bandes mores que donarà pas a la segona desfilada que finalitzarà amb l’entrada del capità cristià, José Vicente Montesa, de la comparsa Els Boïl. Tots dos dies els i les components de les diferents comparses ompliran els carrers de Manises de color i tradició amb les seues espectaculars vestimentes.

L’emoció arribarà al seu punt més alt amb les ambaixades mora i cristiana, el 4 i 6 de juliol respectivament, al costat del castell i on els capitans representaran un xicotet teatre en el qual reviuran la lluita entre ambdós bàndols.

A més, les onze comparses han organitzat diferents activitats al llarg de la setmana, com festes de disfresses, la tradicional «xaranga» de l’aigua, i diferents orquestres i revetles, que contagiaran d’alegria tant als manisers i maniseres com a aquelles persones que visiten la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + tres =