25n
25N
25N

El festival Polirítmia, organitzat per l'IVC, inicia les seues actuacions al teatre Principal de València

El festival Polirítmia, organitzat per l'IVC, inicia les seues actuacions al teatre Principal de València
08/07/2020 -

El festival Polirítmia, de músiques i dansa de la Mediterrània, que organitza la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, comença amb els concerts el dijous 9 de juliol al teatre Principal de València.

La inauguració serà a les 18.30 hores i estarà a càrrec del grup La Trocamba Matanusca amb l’espectacle instrumental ‘A pic i pala; Fusió balcànica’ que s’interpretarà des del balcó del teatre Principal per a tot el públic.

La Trocamba té l’origen en les bandes de música popular de les comarques centrals que exploren les sonoritats del ‘folk’ de l’Europa de l’Est, i mesclen la potència dels ritmes i melodies ‘klezmer’ o ‘gypsy’ amb altres ingredients com el ‘swing’, el ‘jazz, la cúmbia o el ‘reggae’. La formació ha participat en festivals de ‘folk’ i música de fusió d’arreu l’Estat i ha fet gires internacionals amb actuacions a Portugal, el Regne Unit, França, Itàlia, Suïssa i Àustria.

El primer dels dos concerts del dia a l’escenari del teatre serà el del grup Tarta Relena, a les 19.30 hores. Aquesta banda està formada per Marta Torrella i Helena Ros, una formació nascuda en 2016 com el projecte de dos cantats per explorar, ‘a cappella’, les sonoritats de diferents estils de músiques vocals, amb la intenció de fer-se un repertori que va des de músiques de la tradició oral fins a cançons d’autor que, d’una manera o d’una altra, es relacionen amb l’àrea geogràfica de la Mediterrània.

El segon concert, que tindrà lloc a les 20.30 hores, serà ‘Mira si hem corregut terres’, títol de l’últim espectacle de Spanish Brass & Carles Dénia. Els dos components de l’espectacle havien recorregut moltes terres abans que els seus camins s’encreuaren dalt d’un escenari per a gaudir de la música, com és ara el cas. ‘Mira si hem corregut terres’ és un projecte basat, d’una banda, en cançons tradicionals que tenen l’origen en l’època en què la cultura àrab estava arrelada a la península Ibèrica o que procedeixen de la tradició musical de la Corona d’Aragó, i d’una altra, en temes més contemporanis però molt populars de Raimon, Joan Manuel Serrat, Vicent Torrent o La Gossa Sorda.

A tot això cal afegir els magnífics arranjaments de Ramon Cardo, un dels músics i compositors de ‘jazz’ més reconeguts de l’àmbit nacional.

L’assistència a la primera actuació serà gratuïta, mentre que l’entrada per a assistir als dos concerts de l’interior del teatre tindran un preu de 5 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

bombers
CCCC