25n
25N
25N

Arranca el judici a López Jaraba per irregularitats a RTVV

Fixa una fiança de responsabilitat civil d’1,8 milions d’euros per l’exdirectiu de la cadena

Arranca el judici a López Jaraba per irregularitats a RTVV
16/10/2019 -

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Paterna (València) ha dictat acte d’obertura de judici oral contra el qual fos director general de l’extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per presumptes irregularitats en la contractació d’una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, l’administrador únic de la qual era l’empresari José Luis Moreno.

Així ho ha acordat en un acte amb data del passat 14 d’octubre, després d’haver demanat aqueixa obertura de judici oral les acusacions exercides per CGT PV, CCOO PV i l’Advocacia de la Generalitat. La Fiscalia havia sol·licitat el sobreseïment provisional de la causa en considerar que no estava “degudament acreditada la perpetració del delicte”.

CGT-PV sol·licita per a López Jaraba una pena de huit anys de presó i inhabilitació per 20 anys i 1.385.295 euros per malversació, prevaricació i frau a l’administració; CCOO, que actua com a acusació popular després de la interposició d’una querella, reclama set anys de presó i 18 d’inhabilitació absoluta i multa de 33.000 euros mentre que l’Advocacia de la Generalitat Valenciana exigeix set anys de presó, 17 anys i mig d’inhabilitació absoluta i una responsabilitat civil d’1,38 milions.

López Jaraba està processat des del mes de juny passat per malversació o, si escau, administració deslleial per sobrecostos d’1.385.295 euros en la contractació d’una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, propietat de José Luis Moreno.

Ara, en aquesta resolució el jutge assenyala que després d’haver-se sol·licitat l’obertura de judici per acusacions particular i popular, s’acorda l’obertura i es dóna nou trasllat al ministeri fiscal perquè formule escrit de qualificació, llevat que renuncie a això. El titular del jutjat fixa una fiança de responsabilitat civil d’1,8 milions d’euros a càrrec de l’acusat, a la vista dels escrits d’acusació.

En cas de no verificar aqueixa quantia, l’instructor ordena l’embargament de béns de la seua propietat en quantitat suficient per a cobrir aqueixa sumar o acreditar en forma legal la insolvència. L’òrgan competent per a conéixer d’aquesta causa serà l’Audiència de València.

Segons ha indicat CCOO PV en un comunicat, el juny de 2014 aquest sindicat va registrar denúncia davant la Fiscalia de la Comunitat Valenciana per aquests fets, que va ser remesa a la Fiscalia Especial contra la Corrupció i des d’allí al Jutjat de primera instància i instrucció 6 de Paterna per a la seua acumulació a les Diligències Prèvies 422/14.

Quan el sindicat va demanar la seua personació com a acusació particular, la petició va ser rebutjada per la resta d’acusacions pel que va interposar querella per a actuar com a acusació popular i en aqueixa qualitat ha presentat el seu escrit de conclusions i comanda l’obertura de judici oral per malversació de cabals públics i prevaricació administrativa com a delictes continuats.

“Després d’un periple de més de cinc anys, amb l’acte es reconeixen els indicis d’una nefasta gestió per López Jaraba, que com moltes altres variables va desembocar en el tancament de l’extinta RTVV amb la pèrdua d’ocupació directa en Canal 9 i indirecte en tot el sector audiovisual valencià”, ha subratllat el sindicat.

COMPROMÍS: “RECORREGUT MOLT LLARG”

Per part seua, el síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la satisfacció de la seua formació perquè “finalment la justícia haja obert judici oral contra José López Jaraba per la seua gestió en RTVV”. “Ha sigut un recorregut molt llarg des que Compromís denunciàrem davant la justícia en 2014 als responsables del forat econòmic que va provocar la nefasta gestió dels governs del PP en la nostra radiotelevisió pública”, ha afegit en un comunicat.

“Cinc anys després hem aconseguit que un dels responsables del saqueig d’RTVV se sent en el banc dels acusats per a respondre pel balafiament i desviament dels fons de l’entitat. Confiem que amb aquest judici a més de delimitar les responsabilitats de l’acusat, aconseguim que els diners robats torne a les arques públiques, objectiu principal de totes les nostres denúncies per corrupció”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =