25n
Orgull
Orgull

Art, cinema, música, circ i màgia: arranca ‘Cultura als Pobles’

Art, cinema, música, circ i  màgia: arranca ‘Cultura als Pobles’
12/04/2019 -

La III edició del cicló ‘Cultura als Pobles’ comença aquest divendres amb dues convocatòries musicals en El Palmar i Mauella, un espectacle de circ en Poble Nou, i la proposta Passejades amb artistes, que començarà en Pinedo. Des de hui fins al pròxim 19 de maig, un total de 18 pobles de València podran gaudir de més d’una sesentena d’activitats culturals.

‘Cultura als Pobles’ és un cicle d’activitats culturals en la mateixa línia que la programació ‘Cultura als Barris’, «dues iniciatives municipals que permeten democratitzar l’accés a l’oferta cultural i promocionar el consum cultural per tots els racons de la ciutat», tal com ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello.

Aquesta vesprada s’inicia la programació en Pinedo, amb les ‘Passejades amb artistes: Pobles que inspiren’, que s’emmarca en el projecte ‘Pobles en peu d’Art’, impulsat amb les associacions i entitats veïnals de la localitat. A més, a les 19 hores es realitzaran tres activitats simultànies: l’espectacle de circ ‘Abatido Circus’, de Juan M. Requena, per a públic infantil i familiar, que es desenvoluparà en la plaça de l’Ajuntament de Poble Nou. En Mauella, s’oferirà el concert musical ‘Cinc en Swing’, en la plaça de Sant Benet. I El Palmar acollirà un concert de música pop protagonitzat per Natali McPears, al carrer Redolins, 7.

La programació continuarà demà dissabte amb cinc activitats en horaris diferents: A les 19.00 hores, la plaça de la Patrona de Borbotó serà escenari per a l’espectacle Abatido Circus; Borbotó acollirà l’actuació de màgia Imaginamàgia, de Màgic Mazo, en la plaça de l’Ajuntament. I en Pinedo Món Baraka Nou Circ oferirà un taller de circ per a públic infantil i familiar en la plaça Major. A la nit, a partir de les 22.00 hores la plaça de Sant Benet de Mauella acollirà una sessió de cinema a l’aire lliure, amb la projecció del documental ‘Bruno Lomas, rey y rebelde’, per a un públic jovent i adult. I mitja hora més tard, Natali McPears oferirà un concert de música pop en La Punta, en l’avinguda d’En Corts, 105-107

Finalment, el diumenge 14 d’abril les persones residents i visitants de Forn d’Alcedo podran gaudir del concert de música ‘Cinc en Swing’ en la plaça del Riu Segura, a les 12.15 hores. I només 15 minuts més tard, a les 12.30 hores, s’oferirà un concert líric (repertori de Sarsuela) a càrrec de la Companyia Saga Producciones, en la plaça de Sant Benet de Mauella.

A la vesprada, Pinedo acollirà, a les 18.00 hores, un concert de la Societat Musical Barri de Malilla, dirigida per Pere Adrià Sánchez Castelló, mentre que a la mateixa hora, en La Punta, el mag Piter oferirà el seu espectacle de màgia per a tots els públics, en l’avinguda d’En Corts, 105-107.

La jornada cultural conclourà a les 19.00 hores en Poble Nou amb el Contacontes El Gran Jordiet, que actuarà en la plaça de l’Ajuntament amb la seua proposta La maleta de Jordiet.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha manifestat que, com en les edicions anteriors, aquesta iniciativa persegueix portar la cultura a tots els puntos de la ciutat i a tota la ciutadania. «Totes les persones som iguals per a accedir a la cultura, i tots els espais públics de proximitat suposen una oportunitat com a escenaris de l’activitat cultural i punts de trobada per a la ciutadania i les propostes més interessants», ha assegurat.

La programació atén criteris de diversitat, innovació i acceptació per part de tots els públics, així com de qualitat i interacció amb la gent. Des de la màgia, l’humor i el teatre d’improvisació fins a la música clàssica, el circ participatiu o la dansa, passant per monòlegs, cinema o marionetes. Tot, juntament amb el projecte d’investigació ‘Pobles en Peu d’Art’, un procés de creació col·laborativa centrat en la comunitat i al poble com el seu espai territorial i simbòlic. «És una programació molt variada i fem una crida a gaudir d’ella i dels espais públics a l’aire lliure que l’acullen», ha conclòs Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =