El Botànic II arranca en el Castell de Santa Bàrbara d'Alacant

JOAQUÍN REINA - EUROPA PRESS

El Botànic II arranca en el Castell de Santa Bàrbara d'Alacant
12/06/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig; la vicepresidenta i líder de Compromís, Mónica Oltra, i el portaveu de Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, han rubricat aquest dimecres el document que certifica el naixement del nou Consell, denominat com Botànic II, i que suposa l’entrada de la formació ‘habitada’ en el Govern valencià.

En un acte celebrat a la sala de Felip II del Castell de Santa Bàrbara d’Alacant davant una gran expectació mediàtica, sota la mirada de bona part de la comissió que ha negociat l’acord durant huit sessions, els tres dirigents han reeditat el pacte que es va signar fa quatre anys i un dia, exactament a les 18.40 hores d’aquest dimecres.

Els tres dirigents dels socis del Botànic II, Mónica Oltra, Ximo Puig i Rubén Martínez Dalmau han signat els documents que recullen l’acord programàtic acompanyats pels negociadors de cada formació, que han participat en una desena de reunions per a embastar aquest pacte.

L’acord, de 23 pàgines, recull sis eixos que inclouen la lluita contra l’emergència climàtica en el centre de les polítiques del nou Consell; el feminisme i la creació d’ocupació vinculada a la innovació; el bon govern; la continuació del rescat de les persones i el de la fiscalitat progressiva.

Oltra, Puig i Dalmau han acabat de signar els acords entre aplaudiments, després del que s’han abraçat i han unit les seues mans per a simbolitzar l’acord, just abans d’intervindre per a explicar les seues sensacions referent al Botànic II.

Dalmau ha qualificat de dia “especialment important” la signatura a Alacant d’aquest acord amb vista als pròxims quatre anys del nou govern de la Generalitat i ha assegurat que serà el Consell “més important de la història política valenciana”. Així, ha assegurat que els valencians “se sentiran orgullosos” d’aquest nou govern.

Per part seua, Mónica Oltra, que ha estat visiblement emocionada en diversos moments de la signatura, ha agraït a tots aquells que han treballat durant aquests dies en la comissió negociadora per a arribar a un acord per a posar a les persones “en el centre” i ha dit que el resultat ha estat “a l’altura”.

La vicepresidenta en funcions ha destacat l’acord, i ha manifestat que l’acord “ha estat a l’altura del treball fet”, per a després desgranar alguns dels principals punts: “Ara haurem d’aprendre’ns tota la nova arquitectura”, ha agregat.

Finalment, Ximo Puig ha comentat que es tracta d’un projecte “integrador” en el qual es busca “el benestar” perquè cada persona complisca “el seu projecte de vida”.

“El que estava plantejant és que hi ha hagut molta gent, de qualsevol comarca de la Comunitat, concernides en un projecte de país”, ha dit i ha assenyalat que el “bon projecte polític no es pot improvisar”, al mateix temps que ha agraït el “tarannà” dels qui han treballat per a parlar “més enllà de les pròpies conviccions”.

El president en funcions ha defensat que aquest “projecte de futur és més fort que mai”, i ha agraït als qui treballen per a fer una societat “més avançada” i amb un projecte “sense el qual els valencians no tenen res a fer”. “Gràcies al poble valencià per donar-nos l’oportunitat de representar-los dignament”, ha conclòs.

ACORD ‘IN EXTREMIS’ DESPRÉS DE DIES DE NEGOCIACIONS

La rúbrica del segon acord del Botànic ha arribat després de dues setmanes de negociacions entre els tres socis, PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, amb reunions que han arribat a allargar-se fins a altes hores de la matinada, particularment en els últims dies.

Fins a aquest dimecres al matí, el pacte romania encallat mancant un acord sobre el repartiment de competències entre els socis. Després de huit reunions, els tres socis del Botànic havien arribat a la jornada de la investidura sense un acord que permetera reeditar el Consell liderat per Ximo Puig. Els tres líders dels partits, Ximo Puig, Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau, han mantingut una trobada aquest mateix matí abans del ple en el qual s’ha desbloquejat la situació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 12 =

Bonica fest 2019
turismo salou