25n
25N
25N

Alfafar arranca la seua taula intersectorial de la salut per a aconseguir un municipi molt més saludable

Alfafar ha deixat patent la seua clara aposta per la salut. La Fira de la Salut és un clar exemple de l’estratègia de la Regidoria i tot un referent en la comarcal i fins i tot a nivell provincial. Aquesta setmana ha fet un pas més cap al futur, aconseguir un municipi molt més saludable.

D’aquesta manera ha arrancat la seua taula intersectorial on entitats de tota la localitat d’Alfafar han posat en comú les seues idees i preocupacions en matèria de salut i al mateix temps han rebut una formació especial sobre l’IV Pla Local de Salut de la Comunitat Valenciana. Amb l’inici d’aquesta taula, es culmina tot el treball posat en marxa pel propi consistori.

‘Al final aquesta taula el que vol és implicar a tota la ciutadania, tècnics i polítics en la promoció i la prevenció de la salut i millorar la qualitat de vida.’

De fet, amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament d’Alfafar torna a mostrar el seu compromís amb l’educació en salut i amb la promoció de la consciència social i la participació ciutadana per a la millora del nivell de prevenció, atenció i control de la salut i del benestar social de tota la ciutadania del municipi.

El Regidor de Sanitat, Eduardo Grau, ja va avançar a València Extra, tota l’estratègia per al pròxim 2019 amb la meta d’incloure a Alfafar en la xarxa de municipis saludables. A través d’aquestes formacions, s’arribarà a tots els col·lectius i entitats de la ciutat, així com a tots els tècnics del mateix ajuntament i fins i tot als regidors de tota la corporació.

“A Alfafar estem fent passos molt grans de cara a conscienciar a la gent que la salut ha de ser el tema transversal i més important de la seua vida diària. Al final el que més qualitat de vida ens dóna és el nivell de salut que tenim”, assenyalava Grau en una entrevista concedida a aquest diari. Així mateix, explicava que “al final aquesta taula el que vol és implicar a tota la ciutadania, tècnics i polítics en la promoció i la prevenció de la salut i millorar la qualitat de vida. Al final són les mateixes associacions les que han de fer de vehicles per a traslladar les nostres idees a la mateixa ciutadania.”

En aquesta primera taula intersectorial han pogut participar al voltant de 24 entitats de tota la localitat que duran a terme noves sessions per a arribar a un diagnòstic i conéixer des de totes les perspectives els aspectes més importants de la salut per als veïns i veïnes d’Alfafar. Sens dubte, l’any vinent 2019 suposarà per a Alfafar un any especial per totes les estratègies que porta marcades des del principi de la legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + cinc =

CCCC