caixa popular

Arran irromp en un bus turístic de València contra el turisme massiu hores després de fer-ho a Barcelona

E.P

Arran irromp en un bus turístic de València contra el turisme massiu hores després de fer-ho a Barcelona
09/07/2018 -

Dos membres de l’organització juvenil Arran han irromput aquest dilluns en un bus turístic de València i han penjat una pancarta amb el missatge ‘Parem la massificació turística als Països Catalans’ quan el bus estava detingut en el passeig de l’Albereda, poques hores d’irrompre en un altre bus d’aquestes característiques a Barcelona.

En un comunicat, l’organització ha explicat que han fet una “acció reivindicativa contra el model turístic” en un autobús, on han llançat dos pots de fum en la part superior del vehicle, que està descoberta.

Així, mitjançant un comunicat, han destacat que l’any passat ja van ocupar simbòlicament un pis turístic gestionat per AirBnB a Ciutat Vella i enguany han començat “les mobilitzacions en la capital valenciana amb una acció en el bus turístic”. “En les pròximes setmanes, s’esperen més accions per tot el país”, ha agregat.

Des de l’organització han considerat que “el model turístic en el País Valencià, igual que en el conjunt dels ‘Països Catalans’, està comportant un augment dels preus del lloguer en les ciutats, especialment a València”.

“Paral·lelament, genera un treball absolutament precaritzada, que bona part assumeixen les persones joves i sovint sense contracte, sense horaris fixos, i cobrant sous pèssims”, han destacat.

El 19 de juny d’enguany, activistes d’aquesta organització va arrancar la seua campanya ‘#capitalismofòbia’ encadenant-se al drac del Park Güell de Barcelona, i proposava expropiar a les principals empreses i actius turístics i prohibir de forma immediata l’activitat de les empreses relacionades amb pisos turístics.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris