25n
25N
25N

Els arcs de desinfecció d'Inaltech revolucionen la desescalada

A més dels arcs de desinfecció, aquesta empresa d’Ontinyent ha desenvolupat altres projectes assequibles per al xicotet comerç

Els arcs de desinfecció d'Inaltech revolucionen la desescalada
23/04/2020 -

Multinacionals, administracions públiques o xicotets comerços, tots es preparen per al procés de desescalada que s’iniciarà, en principi, després del 9 de maig. Són molts els protocols de seguretat i higiene en els quals s’està treballant perquè l’obertura de comerços es realitze amb les màximes garantia de prevenció, i, en això, l’empresa valenciana Inaltech és, sens dubte, la pionera. Localitzada a Ontinyent, aquesta empresa està produint no només arcs de desinfecció únics, sinó que a més ha llançat diferents sistemes per a fer front a la Covid-19.

València Extra ha parlat amb Rafa Mas, gerent d’Inaltech, que ens ha contat molts més detalls sobre aquesta tecnologia pionera que permetrà l’accés a espais tancats amb les màximes garanties de seguretat. “Hem realitzat diferents sistemes, però el més complex, i un dels quals més èxit està tenint, és l’arc de desinfecció per aigua ozonitzada que, a més, compta amb mesuradors de temperatura corporal i una cambra de reconeixement facial opcional per al control d’accés”.

Però, com funcionen aquests arcs de desinfecció? En primer lloc, mesura la temperatura corporal a temps real i, si és l’adequada, s’obrin les comportes per a accedir a l’arc polvoritzador. “Et polvoritza en 30 segons”, explica Rafa Mas, “i crea una pel·lícula pel cos de 20 minuts. Durant tot eixe temps, que és el que tarda la gota d’ozó a evaporar-se del sistema immune, la persona està neta i desinfectada”.

Sens dubte, una eina innovadora que ha tingut un gran acolliment. “L’al·luvió de telefonades és brutal. Es tracta d’un projecte global que ja formarà part del nostre dia a dia”. De fet, han sigut nombroses les empreses que s’han posat en contacte amb Inaltech per a adquirir un dels seus productes. “Supermercats, aeroports, comerços, empreses privades i, fins i tot, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’ha compromés a comprar alguns per als edificis públics”. Tots estan interessats a col·locar aquests arcs de desinfecció a les entrades dels locals.

“Som els únics que hem creat un projecte d’aquestes característiques”, i ja es poden adquirir. De fet, com apunta Rafa Mas, “estem rebent la visita de moltes persones que volen veure com funcionen per a incorporar-los a les seues empreses”, a més de les telefonades de distribuïdors i empreses de diversos països d’Europa i Sud-amèrica. “Innovar ens pot servir no només per a mantenir els llocs de treball, sinó també per a créixer i, en aquest cas, contribuint a la lluita contra la pandèmia”.

Però els arcs de desinfecció no són l’únic projecte que Inaltech ha desenvolupat. “També disposem d’un túnel de desinfecció de mercaderia amb ultraviolada i un sistema tancat, molt més econòmic per als xicotets comerços, que funcionaria com una espècie de forn que desinfecta el producte”. La idea és arribar a totes les butxaques. Així i tot, Rafa Mas demana a les administracions públiques que “ajuden econòmicament als comerços perquè puguen obtenir aquests productes”.

Des d’Inaltech diuen que estan “preparats per a poder abordar totes les comandes”. No obstant això, estan obrint processos de contractació per a ampliar la plantilla i, a més, “col·laborarem amb tallers pròxims perquè volem que tot es faça ací i generar ocupació”.

Inaltech recull, ara, els fruits de mesos de treball. “Jo això ja ho vaig veure vindre”, conta Rafa Mas. “Quan es va detectar la Covid-19 a la Xina, vaig posar a part del meu equip a desenvolupar projectes de prevenció per si de cas. Quan es van detectar els primers casos a Espanya, vam posar tot l’equip a treballar. Hem estat dia i nit, i fins a caps de setmana, per a poder tirar-ho avant”. Un treball dur que ha fet que aquesta empresa valenciana vaja per davant i, per descomptat, que facilite la ‘tornada a la normalitat’ als milers de comerços que esperen la llum verda per a tornar a alçar les seues persianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + dotze =