25n
25N
25N

"Va ser molt emocionant. Per fi, ens vam poder abraçar"

La residència Ballesol ha instal·lat un arc de les abraçades per a facilitar el contacte físic entre residents i familiars

"Va ser molt emocionant. Per fi, ens vam poder abraçar"
25/06/2020 -

Retrobaments, llàgrimes d’emoció i, sobretot, moltes abraçades. Però no les abraçades de sempre, sinó altres molt més segures, que han permés que persones majors pogueren tornar a sentir als seus familiars després de mesos de confinament. La residència Ballesol ha habilitat un arc de les abraçades, que consisteix en un panell de plàstic que s’higienitza després de cada ús, i que ha donat l’oportunitat, a les persones residents, de retrobar-se amb els seus familiars d’una manera molt més pròxima i humanitzada.

“Després de tres mesos, és molt emocionant”, explica Mayte Guerrero, directora de Ballesol Serrería, a aquest diari. “Vam conéixer aquesta iniciativa a través d’un proveïdor i ens va semblar una excel·lent idea. És una experiència meravellosa i, sobretot, és molt emocionant veure tots eixos retrobaments. És cert que, durant tota la crisi sanitària, les persones residents han tingut comunicació amb les famílies a través de videotelefonades, però l’arc de les abraçades va molt més enllà perquè les persones tenim la necessitat de sentir-nos, de proximitat”.

A més, tal com explica Mayte Guerrero, “va ser una sorpresa per a les famílies”. “Nosaltres tenim un protocol de seguretat i higienització a l’entrada de la residència. Després de realitzar totes les mesures, els preguntàvem si volien abraçar als seus familiars… i la veritat que eixes trobades han sigut indescriptibles”.

Trinidad Cosials, resident de Ballesol Serrería, conta, amb emoció, com va ser el retrobament amb la seua filla. “He tingut comunicació amb ella diàriament, però ahir va ser diferent, molt bonic. Per fi, ens vam poder abraçar i va ser una emoció molt gran”.

La pandèmia ha afectat, en major mesura, a les persones majors. Per això, reforçar la seguretat era una prioritat. “Han sigut mesos molt complicats. Però teníem clar que volíem reforçar el suport psicològic tant per al personal, com per a residents i familiars”, i afig, “vam poder avançar-nos i adquirir material de protecció per a les i els treballadors i, per descomptat, vam fer formació per a poder fer front a aquesta situació, podent mantenir, en la mesura del possible, la rutina a la residència”.

“Ens han tractat molt bé. Ens hem sentit molt segurs i, a més, ho hem passat bé”, apunta Trinidad Cosials.

Ara, és moment de tornar a la normalitat. Per això, en la residència Ballesol Serrería han llançat el programa Reactiva’t “per a treballar el cos i la ment”. “Hem programat tallers com a taitxí, xicotets grups de gimnàstica o programes individualitzats de fisioteràpia. A més, a nivell psicològic, ja hem començat a treballar en grup perquè és molt important per als i les residents tornar a la normalitat amb totes les mesures de seguretat”, conclou Mayte Guerrero.

Amb el confinament ens hem adonat del realment important i, amb aquest arc, la residència Ballesol ha retornat a les persones residents les abraçades dels seus familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =