L’Arxiu Municipal recupera 50 cartes de principis del segle XX gràcies a la donació de Joan Olivares Alfonso

La col·lecció recopila 50 missives dirigides a Vicent Máñez, llirià mobilitzat al front durant la Guerra d’Àfrica

L’Arxiu Municipal recupera 50 cartes de principis del segle XX gràcies a la donació de Joan Olivares Alfonso
26/07/2019 -

L’Arxiu Municipal de Llíria amplia el seu fons documental de principis del segle XX gràcies a la donació de l’escriptor i veí de la Vall d’Albaida, Joan Olivares Alfonso, que aporta noves dades per a l’estudi i investigació de la Llíria de l’època.

L’escriptor va adquirí temps enrere esta col·lecció, conformada per 50 cartes, que la família de l’edetà Vicent Máñez Ferrandis li va enviar, mentre estava mobilitzat al front durant la Guerra d’Àfrica (1911-1927).

La formalització d’esta donació s’ha efectuat este matí a Ca la Vila, amb la presència del regidor de la Xarxa de Biblioteques i Arxiu, Paco García; el personal de l’Arxiu Municipal i el mateix Olivares.

L’edil ha volgut agrair a Joan Olivares “la donació d’esta col·lecció que permet continuar amb la tasca que l’Ajuntament de Llíria està efectuant, durant els últims anys, per recopilar documentació d’una època tan convulsa com van ser les primeres dècades del segle XX, en especial, tot allò relacionat amb la Memòria Històrica”.

Este fons documental dibuixa nítidament un fragment de la vida edetana de principis del segle XX. I, a més, aporta una riquesa de la cultura oral i popular, ja que en elles es repleguen nombroses dites, malnoms, topònims, vocabulari, descripcions de situacions quotidianes i nombroses anècdotes pròpies de la Llíria de les primeres dècades de 1920.

Les cartes també permeten conèixer aspectes interessants, des d’un punt de vista cultural i lingüístic, així com el nivell d’analfabetisme de les classes populars durant els anys 20. En algunes cartes, es troben xicotets dibuixos que representen, principalment, animals domèstics i motius florals, que intenten adornar i complementar el contingut de les lletres.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat