25n
25N
25N

Arxivada la investigació contra el Restaurant Riff per la mort d'una dona per gastroenteritis

Arxivada la investigació contra el Restaurant Riff per la mort d'una dona per gastroenteritis
02/12/2019 -

El Jutjat d’Instrucció número 1 de València ha arxivat la investigació oberta el mes de febrer passat per la mort d’una dona després de menjar amb la seua família en el restaurant Riff al no veure relació entre la defunció i la gastroenteritis que va patir.

Així consta en un acte, facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en el qual es justifica el sobreseïment provisional en què no consta ni existeixen indicis de cap acció punible ni per omissió ni per imprudència. La Fiscalia va sol·licitar també recentment l’arxivament de les actuacions.

La víctima, de 46 anys, va morir al febrer després d’haver menjat en el Riff. El seu marit i el seu fill, de 12 anys, van presentar també intoxicació però amb una evolució bona.

Després de la defunció, el jutjat va obrir una investigació per si hi havia relació entre la ingesta alimentària d’uns bolets denominats múrgoles i la possibilitat que aquestes li provocaren un quadre de gastroenteritis que finalment li va portar al fatal desenllaç.

L’estudi histopatològic de la dona i l’informe definitiu de l’autòpsia assenyalaven que la mort va derivar d’un procés patològic propi de la morta. Consideraven que possiblement va patir una gastroenteritis relacionada amb el consum previ dels bolets, però estimaven que aquesta no va revestir la gravetat suficient per a ser causa fonamental de la mort.

Sobre aquest tema, detallaven que la morta ja patia alteracions cerebrals i renals prèvies que van poder desencadenar la mort sobtada, en aquest cas en el context d’una gastroenteritis aguda complicada amb una broncoaspiració o arrítmia cardíaca i posterior broncoaspiració agònica.

Els exàmens de toxicologia posaven en relleu que els bolets de l’espècie consumida poden presentar alguns nivells de toxicitat, i produir alguns quadres entre els quals es troben els gastrointestinals, si bé en la majoria dels casos desapareixen espontàniament en un 90% dels pacients, és a dir, no poden qualificar-se com a greus i ni s’esmentava la possible mortaldat pels mateixos en el referit informe.

Per tot això, es concloïa que no podia afirmar-se que la gastroenteritis hipotèticament causada per la ingesta dels bolets múrgoles fóra causa directa i única de la mort.

I s’incidia en què la dona morta tenia una malaltia prèvia, desconeguda pels supòsits implicats en l’eventual imprudència, que concorria com a causa fonamental de la seua defunció en unió amb el quadre de gastroenteritis.

Davant aquests informes i conclusions, Fiscalia va sol·licitar l’arxivament de les actuacions i el jutjat així ho ha ordenat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

Informacion coronavirus