25n
Orgull
Orgull

El jutjat arxiva la denúncia veïnal pel Festival de Paelles de València en ser un assumpte per a la via administrativa

E.P

El jutjat arxiva la denúncia veïnal pel Festival de Paelles de València en ser un assumpte per a la via administrativa
12/04/2019 -

El Jutjat d’Instrucció número 6 de València ha arxivat les diligències obertes arran d’una denúncia de veïns de la zona de La Punta de la ciutat per la celebració del Festival de Paelles en considerar que els fets denunciats no revesteixen rellevància penal i han de ser substanciats en via administrativa i, si escau, en la jurisdicció contenciós-administrativa.

L’organització del Festival de Paelles, anunciat en la zona de la Punta de València, ha decidit obrir les seues portes en assegurar que compleix “els requisits legals necessaris” per a l’esdeveniment, al qual preveu l’assistència d’unes 25.000 persones, “i després d’haver presentat una declaració responsable amb un certificat OCA (Organisme de Certificació Administrativa)”, ens habilitat per l’administració per a la inspecció i l’emissió de certificació dels establiments públics, activitats o recreatives i espectacles públics.

Per la seua banda, l’Ajuntament de València assegurava aquest dijous que no autoritzava el festival en “no comptar amb els requisits establits” i responsabilitzava l’empresa privada que ho organitza de les entrades que ja s’han venut. La proposta de l’empresa organitzadora, que va presentar tots els tràmits el passat 8 d’abril, resultava “incompatible amb la seguretat del trànsit ferroviari, amb l’horta protegida i no disposa d’estudi de contaminació acústica”.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutjat de guàrdia de València va rebre la citada denúncia dimarts passat per l’assumpte de la celebració del Festival de Paelles i va dictar una providència en la qual dictaminava que no procedia acordar la mesura cautelar sol·licitada, consistent en la paralització de l’esdeveniment.

Eixa denúncia es va repartir posteriorment al Jutjat d’Instrucció número 6 de la ciutat. El titular d’aquest últim òrgan, en una resolució ja notificada al denunciant, ha arxivat les diligències perquè els fets referits en la denúncia no revesteixen transcendència penal i han de ser substanciats per tant en via administrativa i, si escau, en la jurisdicció contenciós-administrativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + dos =