25n
25N
25N

L'Audiència de València confirma l'arxiu de la causa contra Ribó per l'enquesta fallera

E.P

L'Audiència de València confirma l'arxiu de la causa contra Ribó per l'enquesta fallera
13/02/2019 -

L’Audiència de València ha confirmat l’arxiu de la causa que es va obrir a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, arran de la denúncia presentada per un assessor del PP per negar a l’oposició l’expedient de l’enquesta sobre les Falles.

Així, en una interlocutòria datada el 12 de febrer, la secció quarta de l’Audiència de València desestima el recurs que el PP va interposar contra la decisió anterior del Jutjat d’Instrucció número 9 de València que ja va sobreseure l’assumpte.

En aquesta resolució, el jutge va fallar que Ribó no va actuar “a gratcient” en no facilitar l’expedient, sinó que “es va basar i va confiar en el bon fer del tècnic en dret i experimentat secretari general de l’Ajuntament”. Igualment, va considerar que el primer edil no va obrar “de forma arbitrària”, ja que “la confiança de dita professional va subscriure la decisió amb base jurídica suficient per a la denegació temporal de la informació, l’oportunitat de la qual de ser recorreguda pels denunciants es va deixar córrer”, fins que la negativa va ser ferma.

Així mateix, la interlocutòria explicava que l’expedient que va originar la denúncia de l’assessor del PP “no va arribar a generar un expedient municipal, sinó, únicament un suport electrònic”, per la qual cosa no es pot considerar que siga un expedient municipal en el seu “concepte jurídic administratiu”. A més, va aclarir que, en comptes de negar la informació, “va anar més prompte diferir-la fins que finalitzara l’expedient sancionador per part de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD)”.

Ara, l’Audiència coincideix amb el jutge instructor i argumenta que no pot afirmar-se que existira “una resolució arbitrària per part de l’alcalde sabent la seua manifesta i palesa il·legalitat”. La raó per a aconseguir eixa conclusió, continua, “resulta sòlida i de pes” i aflora del testimoniatge del secretari de l’Ajuntament qui va considerar que havia de mantindre’s la reserva d’accés a la informació al grup municipal sol·licitant en defensa dels interessos municipals.

Després de conéixer l’arxiu definitiu de la causa, fonts municipals han recordat que aquest era “una de les més de 15 denúncies” que l’assessor del PP Luis Salom “ha anat interposant contra diferents càrrecs públics, totes elles arxivades fins a hui”.

“VA FER LES COSES BÉ”

Recalquen que l’Audiència de València “dicta de manera definitiva que el govern municipal i, per tant, Joan Ribó, va fer les coses bé: ni va fer una resolució arbitrària (per tant, no va prevaricar), ni va impedir a l’oposició exercir les seues funcions”. De fet, recorden que la mateixa fiscalia va demanar ja l’arxiu del cas.

En el seu moment, l’alcalde ja va explicar que aquesta denúncia tractava de “tapar les vergonyes del PP pels seus múltiples casos de corrupció” i va augurar un curt recorregut al que, segons Joan Ribó, ha sigut “un nou intent dels populars d’usar la justícia de manera torticera i partidista”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + deu =