25n
Orgull
Orgull

Arcadi España: 'Les infraestructures del segle XXI han de prioritzar la seguretat, la mobilitat sostenible i l'impuls a la creació d'ocupació'

Arcadi España: 'Les infraestructures del segle XXI han de prioritzar la seguretat, la mobilitat sostenible i l'impuls a la creació d'ocupació'
03/09/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha declarat que “les polítiques d’infraestructures del segle XXI han de tindre com a prioritat a les persones, que milloren la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels municipis de la Comunitat i possibiliten la seguretat, la mobilitat sostenible i l’impuls de l’economia”.

Així ho ha assegurat en el transcurs de la seua visita a les obres que està duent a terme la Conselleria entre els termes de Vilafamés i La Pobla Tornesa, i el carril ciclopeatonal que ja està funcionament a Sant Joan de Moró.

Com ha indicat el conseller, “aquestes actuacions, amb un pressupost de més d’un milió d’euros, permeten, en els tres municipis, una millora de la seguretat, especialment en l’encreuament de dos importants vies de circulació entre Vilafamés i Pobla de Tornesa, i es facilita la mobilitat perquè els veïns i veïnes es puguen desplaçar al seu lloc de treball amb mitjans alternatius al vehicle privat”. A més, aquestes obres “faciliten l’activitat econòmica perquè milloren l’accés als polígons industrials i faciliten l’accés als treballadors a aqueixos polígons industrials”.

Així mateix, ha agraït als alcaldes d’aquestes tres localitats la col·laboració per a poder executar aquestes actuacions i ha afegit que es continua una etapa de gran col·laboració entre els municipis i la Generalitat “per a la consecució d’aquestes tres grans prioritats de les infraestructures, la seguretat, la mobilitat sostenible i l’impuls de l’economia”.

Obres entre Vilafamés i sa Pobla de Tornesa

Entre Vilafamés i sa Pobla de Tornesa, la Conselleria està executant un carril ciclopeatonal, reforç del ferm en la CV15 i una rotonda entre la CV 15 i la CV 160, que suposen una inversió de 650.000 euros.

Per al conseller, que ha estat acompanyat pels alcaldes de Vilafamés, Abel Ibáñez, i La Pobla Tornesa, Carles Selma, aquestes obres són “fonamentals per als dos municipis perquè solucionaran la saturació del trànsit de més de 15.000 vehicles, molts d’ells pesats, també una millora del ferm i una millora de la mobilitat dels ciclistes”.

Segons ha especificat el conseller, la Conselleria està executant una rotonda de 27 metres de ràdio que millorarà la seguretat viària de la intersecció entre la CV-15 i la CV-160, reordenant els moviments, suprimint els girs a esquerra, permetent l’accés al polígon industrial, que actualment no té eixida directa a la CV-15, i reduint la velocitat de circulació.

A més s’està reforçant el ferm dels primers 700 metres de la CV-15 entre La Pobla Tornesa i el Vilafamés en estat de degradació provocat per la gran afluència de vehicles pesants.

La CV-15 (la Pobla Tornesa-Villafranca), té una intensitat mitjana diària en la seua intersecció amb la CV-160 de 10.338 vehicles, dels quals un 14,4% són vehicles pesants. La carretera CV-160 (Sant Joan de Moró – Vilafamés) té una intensitat mitjana diària en la seua intersecció amb la CV-15 de 4.700 vehicles, dels quals un 20% són pesats.

Finalment, s’està construint un carril ciclopeatonal de 450 metres de longitud i 3 metres d’amplària mitjana, separat físicament de la calçada de la CV-15, que connectarà la intersecció de la CV-15 amb la CV-160 amb l’eixida nord de La Pobla Tornesa. L’objectiu d’aquest nou carril és “connectar els recorreguts per als vianants i ciclistes per a millorar la mobilitat dels municipis de la Comunitat en condicions segures”, ha apuntat el conseller.

Carril bici de Sant Joan de Moró

A Sant Joan de Moró, Arcadi España, que ha estat acompanyat per l’alcalde, Vicente Pallarés, ha subratllat que “aquesta nova via uneix Sant Joan de Moró amb la ja existent CR-16, que comunica Castelló amb el pantà de Mª Cristina en el terme de l’Alcora. Així mateix, la Conselleria ha dut a terme els treballs de reforç del tram de la CV-160 per la qual discorre, de forma paral·lela, el carril ciclopeatonal”.

Amb l’execució d’aquestes obres, que han tingut una inversió de la Generalitat de 548.893 euros afavoreix l’ús de la bicicleta en els desplaçaments als llocs de treball, en comunicar, a través de vies ciclistes, Sant Joan de Moró i Castelló, separades per 12 km.

Les obres han consistit en l’execució en paral·lel a la CV-160, d’un carril ciclopeatonal de 1.550 metres de longitud i 3 metres d’amplària, separat de la calçada de la CV-160 mitjançant barreres prefabricades de formigó de manera que queda garantida la protecció dels usuaris del carril, i en el tram de la CV-160 pel qual discorre en paral·lel el vial ciclopeatonal s’ha realitzat el reforç del ferm.

La carretera CV-160 arriba des de Sant Joan de Moró fins a la CV-15 a Vilafamés. Amb una longitud de quasi 17 quilòmetres, connecta Sant Joan de Moró amb la CV-16, que al seu torn permet unir L’Alcora i Sant Joan de Moró amb Castelló.

Fins ara, els ciclistes que es dirigien cap a Castelló des de Sant Joan de Moró, havien d’accedir a la cicloruta CR-16, al costat de la CV-16, a través de camins rurals que no es trobaven en condicions. D’altra banda, en aquest punt, la CV-160 presentava una amplària de 7 metres, sense vorals, i amb una gran afluència de vehicles pesants, que havien provocat la degradació i esgotament del ferm.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =