25n
25N
25N

Arcadi España: 'És prioritari impulsar la mobilitat sostenible per a facilitar l'activitat econòmica en els municipis de l'interior'

Arcadi España: 'És prioritari impulsar la mobilitat sostenible per a facilitar l'activitat econòmica en els municipis de l'interior'
12/07/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha declarat, durant la seua visita al carril ciclopeatonal de Fanzara, que “per a la Generalitat és prioritari impulsar i millorar la mobilitat sostenible, l’accessibilitat i la seguretat viària per a facilitar l’activitat econòmica dels municipis de l’interior de la Comunitat Valenciana”.

Acompanyat per l’alcaldessa de Fanzara, María Luz Ortells, el conseller ha recorregut aquesta via que, com ha indicat, “garanteix el trànsit de vianants i de ciclistes entre tots dos marges del riu i connecta el nucli urbà amb el poliesportiu municipal, de manera que millora la mobilitat i la seguretat dels veïns d’aquest municipi”.

Segons el titular d’Obres Públiques, aquesta infraestructura, que ha comptat amb una inversió de 184.000 euros, “no s’haguera pogut realitzar sense la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Fanzara”.

Fins a la seua construcció, ha recordat Arcadi España, per a accedir al poliesportiu que es troba als afores de la població, s’havia de creuar el pont l’estretor del qual feia necessària una actuació com la duta a terme per la Conselleria per a garantir la seguretat dels veïns en el seu accés al poliesportiu.

Fanzara, un municipi “diferent”

Així mateix, ha assenyalat, està nova via també millora l’accés al museu a l’aire lliure MIAU que rep gran quantitat de visitants durant tot l’any. En moltes ocasions, es tracta de viatges organitzats que, després de realitzar una visita guiada pel nucli urbà, es dirigeixen al poliesportiu per a realitzar algun tipus de taller artístic, on només poden accedir a peu, creuant el pont sobre el Millars.

En aquest punt, Arcadi España ha destacat la labor de l’ajuntament de Fanzana per haver sabut “singularitzar un model turístic convertint-lo en un museu i ha rebut subvencions de la Generalitat per a facilitar els accessos donat el trànsit que ha generat aquesta bona idea de ser un municipi diferent als altres”.

Per tot això, “la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es va plantejar l’objectiu de millorar la mobilitat de la població i ha executat un carril ciclo-per als vianants, separat del trànsit rodat, per la CV-194”, ha agregat el conseller.

La connexió

En aquesta obra s’ha establit un repartiment proporcional de l’amplària de la plataforma disponible en funció de les necessitats de cada tipus de trànsit. La seua longitud aproximada és 400 metres i la seua amplària mitjana de 2 metres, suficient perquè es creuen dues bicicletes.

Atés que l’amplària del pont sobre el Millars impedeix que puguen coexistir dos sentits de circulació i un carril ciclo-per als vianants, s’ha regulat la circulació de vehicles a motor de forma alternativa mitjançant un sistema de semàfors que dóna pas a un sentit o un altre segons detecte la presència de vehicles esperant en un marge o un altre del pont.

Per a connectar el pont amb el poliesportiu municipal, s’ha continuat el nou itinerari establit sobre el pont paral·lelament a la CV-194, adaptant-se la traça a la topografia del terreny per a aconseguir una adequada integració en l’entorn.

Igualment s’ha implantat mesures per a moderar la velocitat en la travessia (marge esquerre del riu Millars), que es corresponen amb l’execució de dos passos de vianants sobrealçades, un en la recta d’entrada al pont, i l’altre després de la primera corba existent a esquerres segons es deixa el pont sobre el riu, en el nucli urbà.

Com a treballs complementaris als anteriors, s’han executat obres de drenatge en la CV-194, enfront del poliesportiu municipal, i per a tractar de solucionar un problema recurrent d’inundacions per pluges.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − onze =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus