25n
25N
25N

Arcadi España valora l'inici de la circulació dels trens de formació per la variant de Vandellós

Arcadi España valora l'inici de la circulació dels trens de formació per la variant de Vandellós
14/10/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha valorat l’inici de la circulació dels trens de formació per la variant de Vandellós que, com l’ha informat el coordinador del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, significa que s’està prop de la posada en marxa d’aquesta variant.

Així, en la reunió que ha mantingut el conseller d’Obres Públiques amb el coordinador del Corredor per a fer un seguiment de l’evolució de les obres, s’ha abordat la importància de l’entrada en funcionament d’aquesta variant que reduirà el temps de viatge entre Barcelona, València i Alacant, i també donarà fiabilitat a tot el corredor, en tindre més capacitat de via. El nombre de maquinistes que hi ha previst que es forme és de l’ordre dels 250.

També s’ha tractat la licitació de l’accés ferroviari al port de Sagunt, que segons ha assenyalat el conseller,”connectarà d’una forma definitiva el port amb la xarxa ferroviària del corredor”. Aquest accés comptarà amb una inversió de 20 milions i estarà finalitzat en 20 mesos, i significarà un gran avanç per a potenciar “el mitjà logístic que serà la combinació del transport per carretera i el ferrocarril, el qual necessita incrementar el seu número de participació en aqueix mitjà logístic”, ha manifestat Arcadi España.

A més, el titular d’Obres Públiques ha subratllat els 385 milions d’euros adjudicats per part del Ministeri de Foment en el Corredor Mediterrani i els 64 milions licitats des de juliol a octubre. Per al conseller, aquestes xifres “són molt positives malgrat incloure el període estival i tindre uns pressupostos generals prorrogats”.

Així mateix, tant el conseller d’Obres Públiques com el coordinador del Corredor Mediterrani han coincidit en l’abast d’aquestes reunions periòdiques del Corredor. En aquest sentit, Josep Vicent Boira ha subratllat la importància de la participació de la Generalitat, així com dels altres governs autonòmics pel territori dels quals discorre el Corredor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 5 =