25n
25N
25N

Arcadi España: "Tots els trams de la futura Línia 10 estan ja en marxa"

Totes les obres dels trams de la L10 ja estan finalitzades, en obres o a punt de començar a construir-se

Arcadi España: "Tots els trams de la futura Línia 10 estan ja en marxa"
25/08/2020 -

La línia 10 de Metrovalencia està molt prop de convertir-se en realitat. Des que la Generalitat Valenciana adjudicara les obres de construcció de la superestructura que va des d’Amado Granell fins a Natzaret, ja només queda esperar que es concloguen les obres. En aquest cas, la inauguració de la línia 10 es faria efectiva en els terminis estipulats que es van presentar en el projecte inicial. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat que actualment, després de l’adjudicació de l’última actuació, “tots els trams de la futura Línia 10 estan ja en marxa, en diferents fases, ja que hi ha projectes finalitzats, en obres o pendents de l’inici de les mateixes amb els tràmits administratius resolts”.

Per tant, les obres de la nova línia de metro ja està en la fase final. La construcció la nova línia té un valor afegit per als ciutadans de la ciutat de València, ja que esborra el primer intent de dur a terme d’aquest tram, inicial ment anomenat T2, i que va ser un fracàs en termes absoluts, perquè no es va arribar a construir; i econòmics, sent una despesa la seua construcció i el seu desmantellament per trobar-se en pèssimes condicions després de passar quasi 10 anys en desús. Des que les obres es paralitzaren en 2011, les zones construïdes van patir una deterioració palpable fins al punt de resultar més econòmic la seua retirada i construcció de nou, que arreglar el que ja estava instal·lat.

Per a Arcadi España l’avanç de l’actuació “és una bona notícia que certifica l’esforç de la Generalitat per impulsar una important obra per a la ciutat de València i per al transport públic en general, avançant en el compromís de concloure la L10 al més prompte possible i seguir així amb aposta per una mobilitat sostenible”.

I és que l’adjudicació de les obres de la resta del projecte, suposen l’últim pas perquè la L10 comence a funcionar, llevat que ocórrega un imprevist de força major. El pressupost destinat a l’execució d’aquests treballs, adjudicats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la UTE formada per les mercantils COMSA, SAU-Llevantina Enginyeria i Construcció SL és de 6.205.350 euros, IVA inclòs, el projecte de construcció del qual està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Què suposa la construcció d’aquesta línia de metro per a la ciutat de València? En primer lloc, unifica una part de la ciutat que estava “desconnectada” del centre. Els veïns de Natzaret ja havien reclamat en diverses ocasions un transport que els integrara en l’àrea metropolitana de la ciutat. D’aquesta manera, es fomenta l’ús del transport públic en la zona i s’obri el barri a la comunicació amb la resta de la ciutat, perquè fins ara només arribaven algunes línies d’autobús. D’altra banda, la construcció de la L10 suposa un avanç per al conjunt de la ciutat, perquè és un pas ferm cap a la mobilitat sostenible.

La sostenibilitat, la responsabilitat ecològica i els espais verds són la base dels canvis que s’estan produint a la ciutat del Túria. Des que en 2015 es produïra el canvi de Govern, l’Ajuntament de València ha apostat pel foment de la bicicleta i la construcció de l’Anell Ciclista, entre altres apostes, per a aconseguir una mobilitat més responsable. La reordenació de la circulació del centre, la conversió en zona de vianants de les places més emblemàtiques o la construcció del doble carril per a EMT i Taxi al carrer Colón, també són mostres del compromís de la Generalitat per canalitzar les obres de la ciutat amb aquestes bases. Ara, amb la nova línia de Metre, València està un pas més prop de convertir-se a la ciutat sostenible que pretén competir amb les ciutats verdes més grans d’Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − quatre =