25n
25N
25N

Arcadi España i el president de la FVMP acorden definir el model de mobilitat metropolitana

Arcadi España i el president de la FVMP acorden definir el model de mobilitat metropolitana
21/01/2020 -

La Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) han acordat estrényer la seua col·laboració per a definir el model de mobilitat i infraestructures metropolitanes i fer-lo extensiu a tots els municipis de la Comunitat a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Així ho ha comunicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en una trobada mantinguda a Alacant amb el president de la FVMP, Rubén Alfaro.

Segons ha confirmat el conseller, la Generalitat pretén incrementar el grau de coneixement per a fer millors polítiques de mobilitat “al seu costat i conjuntament amb els municipis”.

Per a això, la Conselleria iniciarà una sèrie de línies de col·laboració amb la FVMP entre les quals ha desatacat la participació de la Federació en els plans de mobilitat comarcals “que ja tenim dissenyats i impulsarem, com per exemple a la Vega Baixa, en la Marina, el Vinalopó i a la comarca de la Ribera, on treballarem directament amb les mateixes comarques per a tindre major informació i coneixement del terreny i adequar els plans a les seues necessitats reals”.

D’altra banda, Arcadi España ha agregat que la Conselleria elaborarà una ordenança tipus sobre mobilitat per als municipis xicotets i rurals i una altra per als municipis intermedis “que els servisca d’orientació a l’hora d’adequar els seus ordenances als nous desafiaments de la mobilitat, siguen patinets, bicicletes o per als problemes tradicionals del trànsit de cotxes i autobusos”.

En aquest aspecte, la FVMP s’encarregarà de la seua difusió perquè tots els municipis i ajuntaments, siguen xicotets o intermedis, tinguen al seu abast una orientació i una ajuda per a simplificar la seua labor en aquest camp de la mobilitat.

Es tracta, en definitiva, d’incrementar la coordinació entre els ajuntaments perquè tinguen unes regles similars en matèria de mobilitat. Al mateix temps -ha comentat el conseller- aquestes mesures serviran per a millorar “l’eficàcia de tots els sistemes de transport i facilitar a tots els usuaris, a tots els veïns i veïnes, d’una major comoditat a l’hora de desplaçar-se entre unes ciutats i unes altres”.

Finalment, s’ha acordat col·laborar en matèria de seguretat viària. En aquest aspecte, la conselleria s’ha compromés a confeccionar un material didàctic per a “impulsar accions d’educació viària entre conselleria i ajuntaments a través de la FVMP”, ha finalitzat Arcadi España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 10 =