25n
25N
25N

Arcadi España ressalta l'aposta de la Generalitat per impulsar la cartografia en la lluita contra el canvi climàtic

Es realitzarà una nova cartografia geològica digital contínua a escala 1.25.000 de la Comunitat Valenciana, la primera fase de la qual abasta la costa

Arcadi España ressalta l'aposta de la Generalitat per impulsar la cartografia en la lluita contra el canvi climàtic
28/07/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat, després de la signatura del conveni entre l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV) i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), que “des de la Generalitat continuarem apostant per impulsar la cartografia, que té un paper essencial en la lluita contra el canvi climàtic”.

Per al conseller, que ha estat acompanyat pel director de la ICV, Xavier Navarro, “la cartografia i la geomàtica són instruments clau per a dur a terme polítiques de gestió pública, ja que suposen eines fonamentals per a conéixer, protegir i preservar el territori, així com per a localitzar recursos”.

En aquest sentit, ha destacat l’objecte del conveni que s’ha subscrit i que regula el marc específic de col·laboració entre la ICV i l’IGME, per a la realització d’una nova cartografia geològica digital contínua a escala 1.25.000 del territori de la Comunitat Valenciana”.

Així, Arcadi España ha explicat que la primera fase d’aquest conveni abastarà el sector de la costa on viuen entorn del 80% de la població valenciana i que ha de considerar-se com a element base per al coneixement del territori costaner de València que permeta la protecció del medi ambient.

L’extensió d’aquesta àrea és de 5.462 quilòmetres quadrats repartits en 60 quadrants 1.25.000, amb una superfície efectiva corresponent aproximadament a 40 quadrants. La configuració geològica d’aquest sector és complexa, podent dividir-se en diversos dominis geològics.

A aquest efecte, es faran treballs de cartografia geològica a escala 1.25.000, juntament amb l’actualització de la sèrie de cartografia geològica a escala 1.50.000 existent, dins del territori de la Comunitat Valenciana.

El resultat final serà l’elaboració d’unes capes d’informació geològica, seguint els estàndards de la cartografia geològica contínua desenvolupada per l’IGME, que s’integraran en el Visor de cartografia de la Generalitat amb la resta de capes d’informació geogràfica que proporciona la ICV.

Per a aquests treballs s’invertirà un total d’un milió d’euros, cofinançats al 50% per la ICV i l’IGME. D’aquesta manera, per a l’any 2020 es destinaran 250.000 euros i la mateixa quantitat per a la resta de les fases, aportant cada institut 125.000 euros cada any.

L’IGME compta amb una Àrea de Geologia, Geomorfologia i Cartografia Geològica, que té una àmplia experiència en el desenvolupament de plans de cartografia geològica i en la problemàtica geològica específica del territori de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part la ICV, organisme d’arracada de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, és competent en matèria cartogràfica i geodèsica en l’àmbit de la Comunitat i té l’objectiu d’impulsar, coordinar i fomentar les tasques de desenvolupament cartogràfic, fotogramètric, geodèsic, topogràfic i de qualsevol altra tecnologia geogràfica en l’àmbit de les competències de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − huit =