25n
25N
25N

Arcadi España proposa una reunió per a fixar els criteris del Port de València

EP

Arcadi España proposa una reunió per a fixar els criteris del Port de València
06/08/2019 -

El conseller Arcadi España proposa celebrar una reunió a principis de setembre entre el Ministeri de Foment, l’Autoritat Portuària, l’Ajuntament de València i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a aconseguir una major coordinació en totes les actuacions relatives al Port de València i la seua connexió amb la ciutat.

Arcadi España apunta que “és necessari consolidar un espai de trobada i coordinació institucional que garantisca al seu torn el diàleg entre administracions, veïns i col·lectius, alhora que garantisca l’equilibri entre la sostenibilitat ambiental i el desenvolupament econòmic”.

La Generalitat sosté que el creixement i desenvolupament del Port de València ha de basar-se en la cerca de fórmules més respectuoses amb l’entorn, que aconseguisquen reduir els efectes contaminants de la seua activitat a la ciutat i la societat, i per a això és necessari comptar amb la participació i col·laboració de tots els agents implicats en el projecte.

En aqueix context el conseller creu positiu plantejar al Port que, juntament amb l’estudi de viabilitat de l’accés nord submarí, estudie també l’accés ferroviari: “Totes les propostes han d’estar sustentades pels estudis tècnics necessaris que incloguen no solament aspectes econòmics -de costos i d’enginyeria- sinó també els mediambientals.”

El conseller aposta per l’equilibri entre la sostenibilitat i respecte mediambiental i el desenvolupament econòmic de la ciutat: “Respectar i cuidar el nostre entorn i els nostres recursos mediambientals és compatible amb el desenvolupament de la nostra economia. Fer front al canvi climàtic i créixer d’una forma sostenible, descarbonitzant les nostres infraestructures, impulsarà el nostre model econòmic generant noves oportunitats i ocupació de qualitat”.

El Port de València és el port més important del Mediterrani i un actiu fonamental per a l’ús de la ciutat; actualment més de 40.000 famílies residents a la ciutat viuen del treball generat directament en el port valencià.

El port és ciutat

Arcadi España insisteix en la importància del Port de València per a la ciutat, i per tant, per al conjunt de la societat: “El port és patrimoni de tots, el port és ciutat. No podem entendre el projecte sense tindre en compte la seua pertinença i integració en els barris pròxims i en tots els veïns de la ciutat, per això hem de buscar solucions amb una visió estratègica de conjunt. El que és bo per a la ciutat és bo per al port, i el que és bo per al port és bo per a la ciutat”.

“Hem de treballar la connexió entre l’activitat del Port i totes les persones que viuen a València i la seua àrea metropolitana. La col·laboració i el diàleg ha de ser constant per a aconseguir una comunió perfecta de la qual el conjunt de la societat valenciana isca beneficiada” assegura el conseller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 10 =