25n
25N
25N

Arcadi España presenta l'Abonament Falles, el títol de transport per a viatjar 7 dies per 7 euros en Metrovalencia, MetroBus i EMT

Es podrà utilitzar des de les 15 hores del dia 13 fins a les 4 hores del dia 20 i es podrà adquirir a partir del dia 9 en els punts de venda habituals

Arcadi España presenta l'Abonament Falles, el títol de transport per a viatjar 7 dies per 7 euros en Metrovalencia, MetroBus i EMT
04/03/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat la “principal novetat de les Falles 2020“, la posada a la venda del nou títol de transports denominat Abonament Falles que, per un preu de 7 euros, “permet un nombre il·limitat de viatges en totes les zones per les xarxes de Metrovalencia, MetroBus i EMT durant set dies, des de les 15 hores del dia 13 a les 4 hores del 20 de març”.

Aquest títol integrat, “impulsat per l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV)”, ha recalcat el conseller, es pot adquirir en els punts de venda habituals (estancs, quioscos, taquilles i màquines expenedores automàtiques de Metrovalencia) des del dia 9 fins al 19 de març i el suport en el qual s’introduïsca ha d’estar esgotat d’altres títols per a poder carregar l’Abonament Falles.

L’Abonament Falles podrà carregar-se en les targetes Móbilis anònimes de la ATMV, EMT i FGV, així com en les personalitzades de la ATMV, i el títol serà d’ús personal, per a un solo viatger.

Arcadi España ha informat també que Metrovalencia ha programat una sèrie de serveis especials que cobriran les necessitats dels usuaris i usuàries durant les Falles 2020, que van començar el passat dia 29 de febrer amb l’espectacle pirotècnic celebrat en La Marina i conclouran en la matinada del dia 20 de març després de la cremà.

En total, segons ha indicat, “es podran a la disposició dels usuaris prop de 9 milions de places en el metro i tramvia”.

En la programació efectuada, en els dos caps de setmana de març previs als dies principals de Falles (dies 1, 7 i 8) s’oferiran reforços al migdia per les mascletades, a més de l’habitual prolongació horària nocturna els dissabtes 29 de febrer i 7 de març.

De totes maneres, el major esforç es produirà en els principals dies festius. Enguany s’iniciarà el servei 24 hores a partir del dissabte dia 14, en iniciar-se el servei ininterromput fins a la matinada del dia 20, una vegada finalitzada la tradicional cremà. Seran sis dies, 144 hores de servei continuat en les principals destinacions de la xarxa, quan l’habitual és que comence una jornada més tard, el 15 amb la nit de la plantà.

Quant a personal, s’han contractat 56 agents d’Atenció al Client de les Borses de Treball d’FGV i s’ha reforçat en un 11% el nombre de vigilants, en passar dels 647 a 720 en torns de demà, vesprada i nit.

Les freqüències variaran en funció del dia, franja horària i destinació, per la qual cosa es recomana als usuaris que s’informen del pas dels trens en la pàgina web de Metrovalencia (consultar ací), en el telèfon gratuït 900 461 046 o en les pròpies estacions, així com en les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).

Per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades de 12.30 a 14.30 hores els principals dies festius, el 14, 15, 16, 17, 18 i 19 de març, per la qual cosa es recomana eixos dies a eixes hores que s’utilitzen les instal·lacions d’Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Albereda i Bailèn, segons els orígens dels viatges.

D’igual forma, l’estació d’Albereda es tancarà al públic dues hores abans de l’inici dels castells de focs artificials els dies 16, 17 i 18 i es mantindrà sense servei fins un temps prudencial després de la conclusió d’aquests. Els viatgers que desitgen desplaçar-se fins a l’Albereda en aqueixa franja horària, podran baixar en les estacions immediates de Facultats o Colón.

Aparcament gratuït

Metrovalencia ofereix 1.439 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles.

A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions.

El moviment previst de viatgers en tots els dies a serveis especials evitarà 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana, la qual cosa contribuirà a no emetre 1.613 tones de CO₂ a l’atmosfera. L’aposta pel transport públic propiciarà un estalvi de 814.909 litres de combustible per a conductors i conductores, que significa un estalvi conjunt per a aquests de 842.073 euros, a l’actual preu de la gasolina i gasoil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − onze =