25n
25N
25N

Els nous bussos llançadora als polígons industrials de l'àrea metropolitana de València registren un augment d'ús del 34%

L’afluència de les cinc línies d’autobús que la Generalitat va posar en marxa a l’inici de l’any ja ha pujat fins els 4.400 desplaçaments, malgrat la baixada generalitzada de l’ús del transport públic a conseqüència de la pandèmia

Els nous bussos llançadora als polígons industrials de l'àrea metropolitana de València registren un augment d'ús del 34%
09/03/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha reunit aquest matí amb la secretària d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, i amb el director gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, per a realitzar un balanç del servei de les noves cinc línies d’autobusos que connecten la ciutat de València amb les zones industrials de València-Parc Tecnològic-l’Andana, València-Parc empresarial Tàctica-Font del Jarro Nord, València-Polígon industrial La Reva, València-Polígon industrial Joan Carles I-Nord-l’Ermita, i València-Polígon industrial Font del Jarro.

Entre el 7 de gener i el 8 de març han sigut 4.422 les persones que han utilitzat el servei, la qual cosa suposa un augment del 34% respecte al mes anterior. Això demostra que és “una opció de transport públic que ha evitat la circulació de més de quatre mil vehicles privats per a accedir al lloc de treball”, ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

El conseller, Arcadi España, ha explicat en la roda de premsa que les xifres són positives tenint en compte la situació sanitària. Malgrat això, afirma que “s’ha demostrat que el transport públic és segur”. Durant el primer mes, van ser 2.123 les persones que van usar el bus, és a dir, una mitjana de 90 persones al dia, mentre que en el seu segon mes han sigut 120 les persones diàries que l’han usat. És per això que ha afirmat que “la tendència és positiva, més del que esperàvem”.

Arcadi España, este matí.

El conseller ha assegurat, a més a més, que la Generalitat continua treballant per a millorar el servei ajustant-se a les necessitats dels usuaris. Tot això amb la visió de futur que el nombre de treballadors dels polígons industrials augmente en els pròxims mesos de cara a l’estabilització de la pandèmia provocada per la Covid-19. En eixe sentit, ha assenyalat: “El nostre objectiu és que cada vegada més persones aposten per una mobilitat més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient i trien aquesta opció per als seus desplaçaments laborals”.

Els nous bussos llançadora als polígons industrials tenen l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació mediambiental. “Aquesta iniciativa, és a dir, la possibilitat d’arribar al lloc de treball i tornar d’ell a casa en transport públic i no en vehicle privat, suposa una modificació de rutines, això és, un canvi cultural”, ha declarat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. Les línies, que duen a terme diàriament expedicions a llocs en els quals treballen més de 76.000 persones, tenen com a objectiu propiciar l’ús del transport públic per a desplaçaments laborals quotidians i la reducció de l’ús del vehicle privat. En aquest sentit, representants de la Conselleria estan mantenint reunions amb els departaments de gerència dels polígons amb la finalitat de promoure aquesta opció per a circular al lloc de treball.

El conseller ha afirmat que amb la finalitat de fer el servei el més òptim possible, la Conselleria ha dut a terme enquestes dirigides als usuaris per a adaptar millor els horaris, establir els llocs de les parades d’autobús en punts estratègics o que estigueren situades prop de parades de Metrovalencia i, en definitiva, “ajustar-se per a respondre millor a les necessitats”.

A més a més, el conseller ha recordat la posada en marxa a principis d’aquest mes del nou Bono 10, que suposa una reducció de les tarifes d’autobús d’un 30%. En eixe sentit, les persones usuàries d’aquest nou servei poden efectuar el pagament dels trajectes amb qualsevol dels bons de l’ATMV existents en l’actualitat o amb el nou bo 10, que també entrarà en funcionament en breu.

Expedicions i duració de recorreguts

La línia València-Parc Tecnològic- l’Andana, la primera parada del qual al Parc Tecnològic està a només 15 minuts de la seua eixida, té un temps de recorregut total de 32 minuts en les seues 4 expedicions d’anada i 5 de tornada coordinades amb l’inici i final del torn laboral. Aquest servei es complementa amb el que uneix l’estació d’Entroncament d’FGV i el Parc Tecnològic, que també té 4 expedicions d’anada i 5 de tornada.

Els bussos llançadora València-Parc empresarial Tàctica- Font del Jarro Nord i València-Font del Jarro ofereixen 5 expedicions d’anada i 5 de tornada i el temps de recorregut està entorn dels 25 minuts segons l’hora d’eixida.

L’autobús València-Polígon industrial Joan Carles I-Nord-l’Ermita, que ix de la capital valenciana des de l’avinguda Ausias March, disposa de 4 expedicions d’anada i 4 de tornada adaptades a necessitats dels torns de treball de demà, migdia, vesprada i nit.

Finalment, la ruta València-Polígon industrial La Reva-lOliveral, que també dóna cobertura a la base de l’Organització de les Nacions Unides de Quart de Poblet, oferta 4 expedicions d’anada i 5 de tornada, amb una duració de recorregut que oscil·la entre els 18 minuts entre l’inici de l’itinerari a València i el primer punt d’arribada en el Polígon de l’Oliveral, els 26 minuts entre el mateix lloc d’eixida i el primer del polígon de la Reva, i els 45 entre València i l’última parada.

Millora i canvis

Per a la millora continua del servei, l’ATMV analitza l’evolució de la demanda i del servei juntament amb les gerències dels polígons de les entitats dels parcs empresarials.

En aquest sentit, s’ha procedit al canvi d’horari de dues expedicions del bus llançadora que donna servei a la Reva i a l’Oliveral per a ajustar-se més a les necessitats de les persones treballadores.

De la mateixa manera, s’estan duent a terme enquestes per a adaptar els horaris del bus llançadora al Parc empresarial Tàctica, de manera que es puga ajustar tant l’última expedició del dia com la de retorn dels divendres, dia en què la majoria de treballadors i treballadores té jornada reduïda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

museo prehistoria