25n
25N
25N

Arcadi España espera "avanços i resposta" en el servei de Rodalia de Renfe

Arcadi España espera "avanços i resposta" en el servei de Rodalia de Renfe
20/11/2019 -

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha assegurat aquest dimecres que el servei de trens de Rodalia és “francament millorable”, i ha subratllat que estan en diàleg amb Renfe i esperen tindre en els pròxims mesos algun tipus d'”avanços i resposta”.

Espanya s’ha pronunciat així davant els mitjans després de mantindre una reunió amb el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, en ser preguntat sobre aquest tema.

Segons ha dit, “és evident que el servei de rodalia és francament millorable, encara que la construcció del Corredor Mediterrani haja afectat el servei, perquè no és suficient ni és una excusa”. “Hem de continuar millorant i em consta el compromís de Renfe i la preocupació per millorar aquest servei”, ha destacat Espanya, qui també ha afegit que el “punt mort” polític “tampoc és justificació per a tots els que han d’agafar aquest servei”.

Sobre aquest tema, el conseller ha assegurat que estan fent un “esforç de diàleg” amb Renfe i espera tindre en els pròxims mesos algun tipus d'”avanços i resposta”. A més, ha apuntat el “compromís” que “immediatament” que hi haja govern d’Espanya hi haurà una convocatòria de la comissió de seguiment de Rodalia entre el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana per a veure com “entre tots” es pot millorar el servei i fer-lo “d’una forma ràpida, sempre pensant en tots els veïns que necessiten eixos serveis públic per a anar al seu centre de treball o a estudiar, fonamentalment”.

D’altra banda, preguntat pels primers dies de gestió de l’Aeroport de Castelló per part de la Generalitat, Espanya ha destacat que el canvi de gestió s’ha fet “amb normalitat i amb manteniment de les condicions labores dels treballadors”, i ha dit que estan valorant altres possibilitats per a convertir l’aeroport no sols en un aeroport turístic, sinó en un “hub industrial” i que tinga relació amb la societat.

Així, ha apostat per agafar tots els terrenys de voltant i fer aqueix hub, “aqueixa combinació de turisme també amb activitats econòmiques, industrials i d’innovació”.

LÍNIA CASTELLÓ-MADRID

Quant a la línia Castelló-Madrid, el conseller ha recordat que es va sol·licitar en l’anterior legislatura a AENA la declaració com a servei públic d’aquesta. “Estan estudiant l’expedient i confie que prompte hi haja un govern d’Espanya i que done resposta a aquesta mena de demandes”, ha dit.

“Hi ha bona predisposició pels actuals gestors d’AENA, però hem d’estudiar-ho i també és la Unió Europea la que ha de donar la seua opinió per a aquesta mena de línies, encara que és un objectiu prioritari, que esperem que amb el desbloqueig del govern d’Espanya tinga resposta positiva”, ha afegit.

Finalment, preguntat pel fet que encara l’Ajuntament de Castelló no haja rebut els informes d’impacte ambiental de la Conselleria de Medi Ambient per a poder aprovar el PGOU, Arcadi España ha subratllat que li consta el diàleg “fluid” entre l’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient, igual que amb la Conselleria de Territori, “per a agilitar els tràmits del planejament”.

“Sabem que anem contra rellotge, però és normal que els tràmits de medi ambient porten un temps perquè són decisions que afecten durant molts anys a un territori. Confie que d’ací a poc estiga tot resolt i tots els tràmits complits i Castelló tinga el Pla que mereix”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + setze =