25n
25N
25N

Arcadi España: "L'agilitació urbanística és clau per a impulsar la col·laboració publicoprivada, reactivar el creixement econòmic i la generació d'ocupació"

El conseller ha destacat que “avancem cap a un nou model de ciutats responsables mediambientalment i inclusives, adaptades a una nova realitat social”

Arcadi España: "L'agilitació urbanística és clau per a impulsar la col·laboració publicoprivada, reactivar el creixement econòmic i la generació d'ocupació"
22/07/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha declarat que l’agilitació urbanística és “clau per a impulsar la col·laboració publicoprivada, reactivar el creixement econòmic i la generació d’ocupació”. Per a això, el Consell, “coneixedor dels problemes de gestió que existeixen en molts ajuntaments” ha aprovat el decret que regula a les entitats col·laboradores administratives per a la verificació de les actuacions urbanístiques (ECUV) que serviran per a accelerar els tràmits necessaris per a aprovar llicències urbanístiques.

Arcadi España, que ha participat en el seminari web ‘L’Agenda Urbana vs. Urbanisme de segle XX’, dins del cicle de trobades en línia’, organitzat per la Conselleria, ha manifestat que amb aquesta iniciativa “no sols s’impulsa la col·laboració publicoprivada, sinó que es contribueix a avançar la materialització de noves inversions que reactiven el creixement econòmic i l’ocupació en la nostra Comunitat”.

A més, la Conselleria – ha explicat el titular de Política Territorial- està redactant un decret per a regular una plataforma urbana digital (PUD) per a la tramitació electrònica integral dels procediments urbanístics i la difusió d’informació urbanística de la Generalitat. Es tracta d’una eina Big Data dinàmica, que pot ajudar a desenvolupar nuclis urbans més adaptats a les necessitats ciutadanes, a millorar els sistemes de transport o, fins i tot, a utilitzar l’energia de forma més eficient en els sistemes d’enllumenat.

En aquest sentit, Arcadi España ha assegurat que s’està treballant per a actuar com una “administració del segle XXI”, ajudant també a les administracions locals en els reptes urbanístics de futur que han de contribuir a “generar la nova societat que tots volem, més responsable des del punt de vista social i mediambiental”.

Agenda urbana, nou model de ciutat

En la seua intervenció, el conseller ha definit l’Agenda Urbana Valenciana com un instrument de futur per a accelerar la transformació social i generar unes polítiques urbanes més concordes amb les necessitats imposades per la crisi sanitària, amb la protecció de les persones i amb la millora mediambiental. I és que, per a Arcadi España, les ciutats són “eixos fonamentals en la lluita contra el canvi climàtic i, en els pròxims anys, s’enfrontaran a múltiples reptes a causa de la pressió demogràfica, la qual cosa suposarà una major demanda d’espai, l’aglomeració de persones, així com la necessitat de garantir el subministrament de serveis als habitants i a les persones que visiten les ciutats”.

En aquest context ha posat l’accent que el distanciament social obligarà a adoptar mesures per a evitar l’acumulació de persones en els espais públics i en els transports, de tal manera que “hem d’aprofitar aquest moment per a fer de les nostres ciutats uns territoris més còmodes, més responsables mediambientalment i adaptats a una nova realitat social”.

Per això, s’ha d’actuar també sobre l’arquitectura i l’urbanisme a perspectiva de gènere. “Un urbanisme necessàriament inclusiu i que responga a aqueixos usos diferents de l’espai públic que realitzen homes i dones a conseqüència de les diferents tasques que realitzen”, ha puntualitzat Arcadi España.

Finalment, ha advocat per “aplicar un urbanisme estratègic en la tasca de convertir a les ciutats en llocs més amigables per als seus habitants, repensant els sistemes de mobilitat, acomodant els espais públics als ciutadans i ciutadanes i no als vehicles privats”, ha conclòs el conseller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 1 =

torrent