25n
25N
25N

Arcadi España: 'Port Castelló compta amb el suport de la Generalitat en la seua aposta pel desenvolupament sostenible i la innovació'

Arcadi España: 'Port Castelló compta amb el suport de la Generalitat en la seua aposta pel desenvolupament sostenible i la innovació'
02/12/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha afirmat que Port Castelló compta amb el suport de la Generalitat en la seua aposta pel desenvolupament sostenible i la innovació.

El conseller, en la clausura la X jornada empresarial ‘La innovació i la digitalització, claus del lideratge portuari’, organitzada per PortCastelló i el diari Mediterrani, ha destacat la rendibilitat de Port Castelló, qualificant-lo com “un port que creix per damunt de la mitjana i que es complementa perfectament amb la resta de ports de la Comunitat on el de Castelló s’ha fet un buit important”.

També ha valorat la importància de tindre unes bones infraestructures per a aconseguir “una major competitivitat i continuar creixent de manera sostenible”. En aquest sentit ha destacat l’aposta pel ferrocarril en el transport de mercaderies i ha recordat l’esforç que està fent el port de Castelló que ha sigut reconegut i premiat per la Unió Europea amb el cofinançament dels accessos ferroviaris.

En un altre moment de la seua intervenció, Arcadi España ha afegit que el port de Castelló compta amb el suport de la Generalitat en la seua aposta pels accessos i la connexió al Corredor Mediterrani. D’igual manera ha destacat l’impuls de la conselleria al port amb l’entrada en funcionament de l’estació intermodal “que es preveu estiga operativa en 2022 prestant serveis al port, a Castelló i la seua àrea metropolitana”.

Equilibri econòmic i sostenibilitat ambiental

Per al conseller, Castelló compta amb eines suficients per a desenvolupar una economia diversificada basada en “motors de futur tan importants com el sector ceràmic, la prestigiosa Universitat Jaume I i el Port de Castelló”.

En aquest sentit, ha apuntat que totes les accions han de conjugar el creixement i desenvolupament econòmic amb el respecte al medi ambient “aconseguint una transició ecològica justa”. “L’economia està canviant -ha afirmat el conseller- i nosaltres hem d’assumir el doble repte de saber conjugar la robotització, la intel·ligència artificial i les polítiques contra el canvi climàtic”.

Finalment, ha afegit, que la investigació, el desenvolupament, la innovació i la digitalització juguen en els ports “per a créixer millor i créixer de manera sostenible, que és el nostre principal desafiament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − nou =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus