25n
25N
25N

Arcadi España aborda mesures per a garantir la cohesió entre els ports i les ciutats de la Comunitat Valenciana

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’ha reunit amb la cap d’Unitat de Ports de la Comissió Europea

Arcadi España aborda mesures per a garantir la cohesió entre els ports i les ciutats de la Comunitat Valenciana
11/11/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha abordat amb la cap d’Unitat de Ports de la Comissió Europea, Daniela Rosca, mesures per a garantir la integració port-ciutat i el creixement sostenible dels ports de la Comunitat Valenciana.

Després de la reunió, el conseller ha destacat la total coincidència de la Generalitat amb les directrius de la Unió Europea per a l’evolució dels ports, que “han de ser molt més sostenibles”.

Referent a això, Arcadi España ha informat que s’han abordat tres punts prioritaris. En primer lloc s’ha tractat “la millora de les relacions del port amb les ciutats de l’àrea metropolitana, és a dir, en la seua àrea d’influència tant des d’un punt de vista econòmic com dels llaços culturals que tenen”.

En aquesta qüestió, segons ha ressaltat el conseller, la Unitat de Ports de la Comissió Europea s’ha oferit per a posar en contacte a la conselleria amb altres ciutats exemple d’integració port/ciutat.

En segon lloc, ha continuat el conseller, s’ha plantejat la necessitat que els vaixells que atraquen contaminen menys del que actualment ho fan, ja que “molts d’aqueixos vaixells passen dies en el port contaminant amb els motors en marxa”, ha assenyalat.

En aquest sentit s’ha valorat la iniciativa del port de València d’establir una subestació elèctrica que permeta a aqueixos vaixells connectar-se a la xarxa elèctrica i reduir les emissions en apagar els motors, ha explicat Arcadi España.

Així mateix, Arcadi España ha subratllat la proposta d’establir un calendari perquè tots els camions que treballen en el port reduïsquen les seues emissions contaminants, ja que cal tindre en compte que 5000 camions passen diàriament pel port de València. Per això, “s’establiria un pla d’ajudes que permetria una renovació progressiva de la flota de camions des dels actuals dièsels a uns altres menys contaminants” ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + sis =

art en blanc