25n
25N
25N

Arcadi España aposta per la creació d'infraestructures sostenibles que permeten la convivència i l'ús responsable dels espais naturals

L’Ajuntament de València recepciona les obres de millora del front litoral de l’Arbre del Gos, en les quals la Generalitat ha invertit prop de 15 milions d’euros

Arcadi España aposta per la creació d'infraestructures sostenibles que permeten la convivència i l'ús responsable dels espais naturals
30/12/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat l’aposta del departament que dirigeix per la creació d’infraestructures sostenibles que permeten la convivència i l’ús responsable dels espais naturals.

En aquests termes s’ha manifestat el titular de Política Territorial després de la seua visita a les obres que la Generalitat ha dut a terme en el front litoral de l’arbre del gos a la platja de Pinedo. “Es tracta d’una actuació, -ha declarat Espanya en al·lusió a aquest espai-, en la qual el Govern valencià ha invertit prop de 15 milions d’euros i que aquest dimecres recepciona l’Ajuntament de València, després de 12 anys des de la fi de la primera fase i altres actuacions de millora recents”.

“Amb aquesta iniciativa respectuosa amb el medi ambient a la platja de Pinedo, -ha reflexionat el conseller-, tant els veïns i veïnes de València i la seua àrea metropolitana com els turistes podran gaudir de l’entorn d’un espai valuós i protegit com el de l’Albufera”.

“Aquest és un dia en què avancem en sostenibilitat i en el diàleg entre administracions, Generalitat i Ajuntament de València, amb una infraestructura de front litoral que marca la línia de conservació del territori alhora que es garanteix un ús responsable per part de tots els veïns i veïnes”, ha conclòs Arcadi España.

Actuacions de regeneració ambiental i paisatgística

El projecte, que afecta una superfície de 227.479 metres quadrats i que té un desenvolupament longitudinal de 1.620 metres, se situa dins d’una iniciativa més àmplia que té per objecte l’ordenació i restauració ambiental de la vora marítima del Parc Natural de l’Albufera.

Les obres, que respecten l’ús agrícola i les infraestructures confrontants, s’han centrat en una regeneració ambiental i del paisatge compatible amb el desenvolupament d’una sèrie d’activitats lúdiques.

Les actuacions realitzades han sigut les següents: regeneració ambiental de la platja i dunes; repoblació vegetal de tota l’àrea; creació d’un passeig marítim i carril-bici; dotació d’una àrea d’aparcaments; disposició d’una rotonda de connexió i accessos; implantació de xarxes de serveis d’enllumenat i sanejament; serveis bàsics de posta sanitària i magatzem; camí de servei a posta i restaurants; disposició d’àrees d’esplai, mirador, berenadors i jocs de xiquets; disposició de mobiliari i serveis de dutxes; ordenació dels recorreguts amb passejos, passarel·les, closos, i reposicions, drenatges i millora de l’entorn.

Recentment s’han executat treballs de millora i manteniment en les mateixes i s’han modificat els acabats del carril bici seguint els criteris de la Direcció General de Costas del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Concretament s’ha implementat una nova solució per al drenatge i les cunetes perimetrals de l’aparcament amb graves; s’han renovat els bancs del passeig; s’han realitzat reparacions i reposicions en els closos de fusta i paviments d’accés a la platja; s’han substituït les travesses de fusta del carril bici per una solució de formigó més còmoda per a les persones usuàries, i s’han eliminat fanals per a evitar la contaminació lumínica.

A més, després de la DANA de principis d’enguany, s’ha procedit a efectuar obres de reparació en un xicotet tram del carril bici del tram sud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 17 =